Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

MEER Moois: Kippen in de tuin, vogels kijken en wandelen in de bergen

Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Liza, Karin en Fred welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 17 juni 2022 | 2-3 minuten leestijd

Karins keuze

Sinds een jaar heb ik drie kippen rondlopen in onze stadstuin. Superleuk en heel gezellig! Dat Angelo Dorney zijn boek over deze beestjes Liefde voor kippen heeft genoemd kan ik helemaal begrijpen. Overweeg jij ook kippen te gaan houden? Begin dan met dit boek. Je leest wat je moet weten voordat je start. En bovendien kun je ontdekken welke van de 40 rassen het beste bij jou en jouw 'landgoed' past.  Over onze cochinkriel schrijft hij: ‘het ras dat het meest geschikt is als je op zoek bent naar kindvriendelijke dieren’, en dat is helemaal waar!

Freds Keuze

De auteurs van De virtuoze vogelzanggids maken het wel erg eenvoudig om vogelaar te worden. Bij bijna 200 vogels in deze nieuwe vogelgids van Nico de Haan & Elwin van de Kolk staat een QR code. Wanneer je deze activeert kun je kiezen tussen een korte beschrijving door de Nico de Haan, in het boek spreekt men van een geheugentje, of het gezang van de gespotte vogel. Je kunt de vogel in deze gids eenvoudig terugvinden op leefgebied, seizoen, tijd en vogeltaal. Het boek verplicht je wel min of meer om naast je verrekijker en vogelgids ook je smartphone mee te nemen in de rugzak.

Liza’s Keuze

Na een week ronddwalen in de Dolomieten, berg op berg af, kwam ik volledig opgeladen weer terug naar Nederland. Wandelen in de Italiaanse bergen doet je goed. Mijn collega Fred wist na al mijn verhalen precies welk boek ik moest lezen: De acht bergen van Paolo Cognetti. Meteen in het eerste hoofdstuk was ik verkocht. Er werd beschreven hoe een stel ging trouwen in een klein kapelletje in de bergen. Daar liep ik vorige week woensdag nog langs!
In De acht bergen lees je over Pietro die met zijn ouders elk jaar op vakantie gaat naar de Dolomieten. Beide ouders zijn gek op dit landschap. Pietro sluit een bijzondere vriendschap met Bruno, een leeftijdsgenoot die in de bergen woont. Samen gaan zij de hele zomer op avontuur in het prachtige landschap. Dit boek leest echt alsof je zelf op pad bent. Elke keer als ik het opensla waan ik me weer tussen de bergen.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden