Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Managementboek presenteert: De jury voor Managementboek van het Jaar 2024

De 22e editie van het Managementboek van het Jaar is voor de jury al in volle gang. Dozen vol boeken worden gelezen. Nederlandse managementboeken verschenen van 1 januari tot en met 31 december 2023 doen mee. Onder voorzitterschap van Elmas Duduk kiezen de zes juryleden de komende maanden het boek dat op 18 april 2024 wordt bekroond met dé titel. Vandaag stellen we de juryleden voor. 

Justin van Lopik | Mirjam van der Linden | 21 november 2023 | 2-3 minuten leestijd

Juryvoorzitter Elmas Duduk is Psycholoog en Bedrijfskundige. Als expert Lerende Organisaties en Veranderkundige begeleidt zij gerenommeerde organisaties bij complexe verandertrajecten, inrichtingsvraagstukken en kennismanagement. Daarnaast is zij coach en begeleidt zij executives en high performers. Zij is auteur van de boeken Crossmentorschap en Comfort-transitie. In 2024 verschijnt haar derde boek in co-auteurschap met Rob van Es en Peter de Roode.

Bekijk haar LinkedInprofiel.

Louis Thörig is verbonden als master- en bachelorthesisbegeleider aan de afdeling Organisatiewetenschappen, Faculteit Sociale Wetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam. Hij was tot 1 augustus 2011 werkzaam als global communications manager op het hoofdkantoor van IOI-Loders Croklaan in Wormerveer. Hij is auteur van het boek Operationele Communicatie en schrijft al meer dan 10 jaar recensies voor Managementboek. Hij heeft zijn MBA behaald bij Business School Nederland, de Action Learning MBA.

Bekijk zijn LinkedInprofiel.

Carla Verwijs is managementconsultant met een specialisatie in kennismanagement. Afgestudeerd en gepromoveerd in de Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Ze heeft buitenlandse ervaring opgedaan in Frankrijk en Canada. Carla Verwijs schrijft sinds 2005 recensies voor Managementboek.

Bekijk haar LinkedInprofiel.

Cor Molenaar is directeur van het adviesbureau eXQuo consultancy. Daarnaast is hij emeritus Hoogleraar E-Marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en adviseur van gerenommeerde bedrijven, zowel in de retail als de dienstverlening. Hij is auteur van verschillende boeken, waaronder Het einde van concurrentie en Demand Driven Business Strategy.

Bekijk zijn LinkedInprofiel.

Roy van den Anker heeft een track record van ruim 25 jaar in de financiële dienstverlening. In verschillende organisaties van MKB tot corporate heeft hij ervaring met operationele aansturing en business development. Daarnaast is hij als trainer op het gebied van samenwerking en communicatie verbonden aan How Company en Konnekst.

Bekijk zijn LinkedInprofiel.

Freija van Duijne was van 2013 tot 2018 voorzitter van de Dutch Future Society. Zij heeft ruime werkervaring als toekomstverkenner en strateeg in diverse overheidsorganisaties. Freija werkt vanuit haar bedrijf Future Motions en geeft trainingen en lezingen op gebied van toekomstverkennen. Ze is auteur van het boek Toekomstverkennen.

Bekijk haar LinkedInprofiel.

BELANGRIJKE DATA

Voordat het zover is dat de winnaar wordt bekendgemaakt, stelt de jury een longlist en een shortlist samen uit de tientallen boeken die in 2023 verschenen. De data van de bekendmakingen vindt u hieronder.

Dinsdag 6 februari: bekendmaking longlist 2024
Dinsdag 5 maart: bekendmaking shortlist, met 5 genomineerde boeken
Donderdag 18 april: bekendmaking winnaar tijdens het Managementboekengala 2024

Meer informatie over het Managementboek van het Jaar vindt u op de officiële website.

Over Justin van Lopik

Justin van Lopik is werkzaam bij Managementboek en hoofdredacteur van Managementboek Magazine, platform voor business professionals.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden