In Op de achterkant van een servet laat Roam zien dat het ook anders kan. Het tekenen van een simpel plaatje, zo blijkt, is vaak de krachtigste manier om een nieuw idee te ontdekken, de snelste manier om dat idee te testen, en de meest effectieve manier om het te delen met anderen. Maar hoe maak je zo'n goede illustratie, helemaal als je aan koudwatervrees leidt?
Voor die mensen komt Roam met Het uitgevouwen servet waarin Op de achterkant van een servet in de praktijk wordt gebracht. Roam spoort de lezer aan om voor elke stap in het illustratieproces (leren kijken, problemen zien, het voorstellen van nieuwe oplossingen, en hoe andere mensen aan boord te krijgen) één dag uit te trekken. Op die manier kan iedereen zich in minder dan een werkweek de principes van een goede illustratie eigen maken. Zelfs als ze voor geen meter kunnen tekenen, aldus Roam: ‘Als je weet hoe je een cirkeltje, een paar pijlen, en een poppetje op papier moet zetten kom je al een heel eind.’
Over Jeroen Ansink
Jeroen Ansink is journalist in New York. Hij schrijft en schreef onder meer voor HP/De Tijd, Elsevier Weekly Magazine en Fortune.com. Voor Managementboek schrijft hij interviews. Ansink voltooide een vrij doctoraal in de Letteren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde het certificaat Business Journalism aan de Wharton Business School aan de Universiteit van Pennsylvania.