Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Egbert Edelbroek

‘Een doel buiten je comfortzone, dat vraagt lef’

‘Ik schrijf dit boek vanuit onze cultuur die overdreven is gericht op zekerheid. Met dit boek wil ik bijdragen aan een gezonde en groeiende tegenkracht waarin lef makkelijker tot bloei komt.' Zo omschrijft auteur Egbert Edelbroek zijn motivatie voor het boek Lef kun je leren.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 26 mei 2022 | 1-2 minuten leestijd

Egbert Edelbroek is oprichter en eigenaar van trainings- en coachingsbureau Lef Academy. In 2018 promoveerde hij aan de Radbout Universiteit op een onderzoek naar lef-ontwikkeling in organisaties. Daarnaast is hij oprichter van het ruimtevaarbedrijf Spaceborn United. In deze aflevering van De Boekenpraktijk gaat Willem van Leeuwen met hem in gesprek over het ontwikkelen van lef en waarom je dit nodig hebt.

En dat gesprek wordt persoonlijk voor zowel Egbert als Willem. Egbert deelt waarom hij zijn bedrijven oprichte: 'Ik had een drang naar avontuur, maar mijn zakelijke lef bleef achter. Mijn vrienden gaven dat ook aan, ik was wel ondernemer maar maakte veilige keuzes. Op zoek naar avontuur en lef ben ik Spaceborn United begonnen. Sindsdien woon ik constant buiten mijn comfortzone.'

Willem vraagt op zijn beurt tips aan Egbert: hoe kan hij vanuit zijn passie voor presenteren en interviewen op de radio de lef ontwikkelen om dat ook prime-time op tv te doen?

LUISTER DE AFLEVERING

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.

Luister naar De Boekenpraktijk hieronder of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden