Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Een Tesla inparkeren kan iedereen - Leiderschap in Digitale Transformatie

In Een Tesla inparkeren kan iedereen krijg je kennis en inzicht in digitale transformatie en het boek plaatst context in de toekomst van werk en persoonlijk leiderschap. Met succesvolle teams en organisaties als gevolg. Een Tesla inparkeren kan iedereen: Een preview.

Gerrien Anbeek | 28 september 2020 | 3-4 minuten leestijd

Digitale transformatie is de overgang naar een ander businessmodel of integrale manier van organiseren, waarbij digitale technologieën een dominante rol spelen. Dit boek gaat over hoe je op een digitale manier toekomstbestendig bent en hoe jij je hierin gedraagt als leider. Ik beschrijf mijn visie aan de hand van de leiderschapstransformatiecyclus® en het zandlopermodel®, zodat je met meer plezier en zingeving leidinggeeft en je rol tijdens een digitale transformatie eigentijds en effectief in kunt vullen.

Struikelblok bij transformatie
Het grote struikelblok bij een transformatie is dat men vaak allerlei op zich geweldige initiatieven neemt en verwacht dat die samen de transformatie zullen realiseren. Alsof je een voetbalteam optimaal traint, de coach met data-analyse een optimale wedstrijdstrategie laat opstellen, het gras optimaal maait, de kleding optimaal op maat maakt, en met al die optimale onderdelen het team het veld op stuurt om de wereldcup binnen te halen. Je lacht nu misschien omdat het zo naïef klinkt, maar dit is hoe het in de praktijk bij organisaties vaak gaat.

Veel meer dan bijvoorbeeld systeemimplementaties, voorspellen de kwaliteit van leiderschap, levenslang leren en een leercultuur in een organisatie het best of die organisatie succesvol zal zijn in het doorvoeren van een digitale transformatie. Ik wil daarom managers en professionals als het ware een transformatie laten ervaren tijdens het lezen van dit boek. En daar komen de leiderschapstransformatiecyclus® en het zandlopermodel® tot hun recht.

Het belang van de leiderschapstransformatiecyclus®
Wij denken dat we de omgeving zien zoals die is, maar in feite zien we haar zoals we zelf zijn. Deze bias, of dit vooroordeel, bepaalt onze effectiviteit in relatie tot onszelf en anderen. We projecteren ons referentiekader op de wereld om ons heen. Daarom moet je eerst je eigen projectie begrijpen. De leiderschapstransformatiecyclus® en het zandlopermodel® heb ik ontwikkeld om je referentiekader te vergroten en je leiderschap te versterken, zodat je inzicht krijgt in je omgeving en jezelf. Belangrijke leiderschapskwaliteiten als focus leggen, richting bepalen en regie nemen zijn in de leiderschapstransformatiecyclus® weergegeven. Het zandlopermodel® visualiseert deze cyclus en geeft je een bril waardoor je naar leiderschap in digitale transformatie kan kijken. Het is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe zijn huidige eigenschappen, stijl en vaardigheden bijdragen in een digitale transitie.

Effectief leiderschap sleutelrol in het slagen van een transformatie
Effectief leiderschap in digitale transformatie vormt een sleutelrol in het laten slagen van een transformatie. Als leider moet je zelf meebewegen en flexibel in blijven spelen op de omgeving, die juist sneller dan ooit verandert, zodat vitaliteit en lerend vermogen niet naar de achtergrond verdwijnen. Actuele inzichten in leiderschap; vaardigheden als bevestiging en feedback kunnen geven aan je team; een rolmodel zijn en het kunnen aantrekken van talent worden in dit boek uitgewerkt. Ik heb praktijkvoorbeelden van grote ondernemingen als Rabobank, maar ook innovatieve startups, uitgebreid aan bod laten komen. Het boek helpt je kortom om jezelf en anderen te inspireren en motiveren tijdens digitale transformatie, door je nieuwe inzichten in leiderschap in praktijk te laten brengen.

Gerrien Anbeek is een gedreven adviseur, commissaris en auteur, en is specialist op het gebied van leiderschap in digitale transformaties. Zij is managing director van het gerenommeerde GA ERVOOR! Business & Board Services, dat vestigingen heeft in Amsterdam en Utrecht. Zij geeft lezingen, workshops en trainingen en begeleidt leiderschapstrajecten en digitale transformatie van HR bij haar klanten. Ze is co-auteur van het boek Het Ondernemersalfabet. Een Tesla inparkeren kan iedereen is haar nieuwe boek.

Over Gerrien Anbeek
Gerrien Anbeek is een gedreven adviseur, commissaris en auteur, en is specialist op het gebied van leiderschap in digitale transformaties. Zij is managing director van het gerenommeerde GA ERVOOR! Business & Board Services, dat vestigingen heeft in Amsterdam en Utrecht. Zij geeft lezingen, workshops en trainingen en begeleidt leiderschapstrajecten en digitale transformatie van HR bij haar klanten. Gerrien is ook co-auteur van het boek Het Ondernemersalfabet.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden