Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Vind je wereldbaan - Van werken vanuit je hoofd naar werken vanuit je hart

Ik wil zoveel mogelijk professionals spelenderwijs aanmoedigen van hoofd naar hart te gaan. En dat zij keuzes in hun carrière maken op basis van wat het hart hen ingeeft. In mijn boek ‘Vind je wereldbaan’ help ik je om precies die baan te vinden die je voldoening en energie geeft. 

Arjan Blanken | 30 oktober 2023 | 3-4 minuten leestijd

- Kom je vaak moe thuis van je werk?
- Kost jouw baan je meer energie dan dat het je oplevert?
- Mis je voldoening en uitdaging?
- Weet je dat er meer in je zit maar komt het er niet uit?
- Vraag je je af welke baan echt goed bij je past?

Als je een aantal keer ‘ja’ als antwoord geeft op deze vragen, heb jij niet die baan waar jij voor in de wieg bent gelegd. Misschien accepteer je dit en blijf je zitten waar je zit. Het zou wel jammer zijn, want ook jij bent voor iets bijzonders in de wieg gelegd. En ook die wereldbaan zit al op jou te wachten. Maar als jij niet in beweging komt…

Welke baan past bij mij?

In mijn praktijk als prestatiepsycholoog en arbeids- en organisatiepsycholoog kom ik vaak professionals tegen die ontevreden zijn over hun werk. Ze vertellen me ‘Ik wil wel iets anders gaan doen maar ik heb geen idee welke baan echt bij me past. En als ik dat al wel zou weten, hoe krijg ik dan die baan?’

Mijn Persoonlijk Hoger Doel

Het is mijn Persoonlijk Hoger Doel om zoveel mogelijk professionals spelenderwijs aan te moedigen van hoofd naar hart te gaan. En dat zij keuzes in hun carrière maken op basis van wat het hart hen ingeeft. In mijn boek Vind je wereldbaan help ik je om precies die baan te vinden die je voldoening en energie geeft.

Vind je wereldbaan

In mijn boek neem ik je bij de hand en moedig ik je aan om de 10 stappen te doorlopen die ook jou naar jouw wereldbaan leiden.

Ik kies ervoor te leven in de vriendelijke wereld

In de vriendelijke wereld gebeurt alles met een reden. Zo hebben de minder prettige voorvallen op je werk misschien wel als voordeel dat je nu echt in beweging gaat komen.

Ik ben oordeelvrij in al mijn woorden

Als het je lukt oordeelvrije woorden te gebruiken naar jezelf en anderen toe, ontstaat er meer positiviteit en word je aantrekkelijker voor nieuwe werkgevers.

Ik vat niets persoonlijk op

In het leven kan niets persoonlijk bedoeld zijn. Voed met dit inzicht je eigen leiderschap en ga met blijvend optimisme, ook al word je afgewezen voor een interessante functie, op pad om die fantastische baan te krijgen.

Ik ken mijn levensverhaal

Wat heb je meegekregen vanuit je jeugd waardoor jij je die specifieke kwaliteiten hebt kunnen ontwikkelen? En wat heb je gemist in je opvoeding?

Ik ben me bewust van mijn Dolfijnkracht

Iedereen heeft kwaliteiten. Maar ben jij je bewust van die specifieke talenten waar jij voor in de wieg bent gelegd? Die talenten die van nature al bij je passen?

Ik ken mijn Persoonlijk Hoger Doel

Als jij je diepste bevlogenheid weet, kan je makkelijk met tegenslag en weerstand omgaan. Je bent immers op een missie…!

Ik weet in welke werkomgeving ik het best tot mijn recht kom

Aan welke criteria dient die zeer interessante werkomgeving te voldoen?

Ik presenteer mezelf met de juiste balans tussen m’n kracht en m’n kwetsbaarheid

In je kwetsbaarheid zit je kracht. Kwetsbaarheid is de kraamkamer van verbinding, creativiteit en wijsheid. Ken jij je echte kracht en durf je ook bij sollicitaties je kwetsbaar op te stellen?

Ik blijf het positieve voeden, ook als het tegenzit

Positiviteit werkt aanstekelijk. En soms krijg je beproevingen in je leven. Voed je positiviteit met affirmaties, leer te vertrouwen op jezelf en toon geduld.

Ik heb mijn wereldbaan

Voor iedereen is er een wereldbaan weggelegd. Het is geweldig een baan te hebben die je gelukkig maakt.

Ik ben ervan overtuigd dat ook jij voor iets bijzonders in de wieg bent gelegd. Leer vertrouwen op je uniciteit en solliciteren wordt een aantrekkelijk spel. Een spel waarvan de winnaar al vaststaat; wat dat ben jij!

Over Arjan Blanken

Arjan Blanken is prestatiepsycholoog en arbeids- & organisatiepsycholoog. Hij moedigt professionals aan van hoofd naar hart te gaan en daar hun carrière op af te stemmen. Arjan heeft meer dan 25 jaar werkervaring bij onder andere Feyenoord, Rabobank, ABN AMRO, Pon Automotive, Eneco, USG en de overheid en heeft al vele honderden medewerkers geholpen bij het vinden van hun wereldbaan.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden