Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Talentenontwikkeling coachen - 'Een boek dat je leest vanwege het enthousiasme'

Waar ga jij van stralen? Talent is dat waar mensen van nature goed in zijn en energie van krijgen. Talent is ook hetgeen waarmee coaches mensen kunnen helpen om de juiste keuzes te maken.

Jasmijn Mioch | 20 april 2021 | 1-2 minuten leestijd

Gegrepen door het inzicht dat dit het middel is om mensen op te laten bloeien heeft Ilse Gauthier een praktische boekje geschreven voor professionals. Gauthier is gepassioneerd over het thema en dat voel je bij elke zin die je leest. Het bruist en borrelt van energie en plezier. Of zoals de auteur het zelf omschrijft: ‘Eens gebeten door het talentenvirus, zit het in je en moet het geleefd worden.'

De methode die Gauthier ontwikkelde bestaat uit vier stappen die een coach zet om mensen te begeleiden in hun persoonlijke zoektocht naar ontwikkeling.  Het wordt duidelijk dat deze methode ontstaan is door jarenlange praktijkervaring en het begeleiden van vele (loopbaan)trajecten. Dat blijkt ook uit de vele opgetekende dialogen die de teksten illustreren. In deze tweegesprekken staan vragen en antwoorden die de lezer inzicht biedt in hoe de methode werkt en vooral ook wat de methode kan opleveren.

De professionele coach die dit leest ontkomt er niet aan ook naar zijn of haar eigen rol te kijken. Door middel van reflectievragen wordt je uitgedaagd om jouw eigen handelen onder de loep te nemen. Dit is een boek dat je leest vanwege het enthousiasme, de voorbeeldvragen waarmee je de stappen kunt maken en vanwege de tips voor technieken en tools om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Hierbij is het talenteninterview een absolute must is om potentieel aan te wakkeren. Of de methode succesvol is? Lees het verhaal van Luk: 'Hier ga ik wat mee doen. Dit is geweldig. Ik wist niet dat ik zoveel talenten had.'

Over Jasmijn Mioch

Jasmijn Mioch is adviseur Learning & Development met een specialisme op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Daarnaast schreef zij een gastbijdrage in het boek Hybride van Matthijs Steeneveld over Blended Learning en is zij redacteur bij het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO).

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden