Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Nieuwe geheimen van de notaris - 'Leest lekker weg maar mist diepgang'

Johan Nebbeling is een succesvol journalist met een veelgelezen column. Zijn boek Nieuwe geheimen van de notaris toont in compacte vorm wat er speelt in de dagelijkse praktijk van de Nederlandse notaris.

Arvid Buit | 23 september 2021

Nieuwe geheimen van de notaris is een compact werk, dat lekker helder is vormgegeven en ontzettend makkelijk leest. Ideaal ‘voor het slapen gaan', of voor ‘lekker tussendoor'. Het is Nebbeling zonder twijfel gelukt, om kort en bondig te formuleren. In column-stijl en scherp geredigeerd.

Deze vorm kent ook een nadeel, want het voelde tijdens het lezen alsof ik telkens een 7- gangendiner kreeg, dat bestond uit amuses. Alsof het hoofdgerecht steeds niet wordt opgediend. Dat is uiteraard een bewuste keuze geweest, maar het overheerst wel mijn gevoel als lezer.

Geprikkeld door de beeldende verhalen en soms schrijnende situaties, zou ik nog veel meer willen weten en lezen over de betreffende casussen. Wie weet is dat een suggestie voor de auteur, bij een eventueel volgend werk.

Nieuwe geheimen van de notaris leest kortom fijn, wekt interesse en is makkelijk in te passen in een overvolle dag. Maar de diepgang? Die ontbreekt helaas.

Over Arvid Buit

Arvid Buit is executive coach en auteur van Wahlberg, Het verhaal van een CEO en Red de Alfawolf, Zachte leiders maken stinkende wonden. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van topbestuurders en de ontwikkeling van het vakgebied coaching.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden