Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

The Five Temptations of a CEO

In het boek 'The five temptations of a CEO' van Patrick Lencioni wordt in een zeer lezenswaardige fabel verteld welke fouten (top) managers vaak maken. Zeer herkenbare fouten met eenvoudige, gelijk toepasbare oplossingen.

Wim Kweekel | 29 april 2010 | 1-2 minuten leestijd

Al sinds 1999 staat het boek 'De vijf verleidingen voor topmanagers' in mijn boekenkast. Toen en nog steeds een zeer goed boek dat ik onder andere heb gebruikt bij het ontwerpen van trainingen voor (top)managers en ook regelmatig heb behandeld in managementsessies.

In 1999 verkocht het boek niet goed (in Nederland). Echter, veel van de huidige problemen in managementland stonden al in dit boek genoemd. Waarschijnlijk de reden om het boek opnieuw uit te geven. De Engelse versie is een fraaie uitgave waarin wordt ingegaan op de valkuilen die op de loer liggen voor (top)managers.

Aan de hand van fictief verhaal wordt de lezer meegenomen in de wereld van CEO Andrew O'Brien. Andrew leert wat zijn eigen valkuilen zijn en hoe deze met zeer eenvoudige oplossingen voorkomen kunnen worden. Wat opviel is de ongekunstelde weergave en de herkenbaarheid van de problemen waarbij snel te realiseren oplossingen ook aan bod komen. In plaats van te focussen op het behalen van resultaten, zwichten de managers voor hun hang naar status, willen liever iedereen te vriend houden, nemen pas besluiten als ze alles zeker weten en voelen zich onkwetsbaar. Zeker de moeite waard!

De kracht van 'The Five Temptations of a CEO' zit hem juist in de herkenning die je als lezer hebt. De herkenning alleen al is een (groot) deel van de oplossing! Zeer aan te bevelen en verplichte literatuur voor elke (top) manager en leden van Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen.

Over Wim Kweekel
Wim Kweekel (1958) is in 1994 voor zichzelf begonnen met Kweekel Advies en Training (KAT), in eerste instantie met crisis- en interimmanagement. Wim Kweekel verzorgt trainingen op het gebied van verandermanagement en persoonlijke vaardigheden, anderzijds voert hij crisis- en interimopdrachten uit. Daarnaast treedt hij op als spreker, coach en sparringpartner van individuele managers en het adviseren van directies, Raden van Commissarissen en Raden van Bestuur. Inmiddels is Kweekel Advies en Training aangevuld met Kweekel Interim Management (KIM) voor het leveren van tijdelijk personeel en Kweekel Outplacement en Recruitment (KOR) voor het bemiddelen bij het selecteren, verwerven en opnieuw onderbrengen van vast personeel. Wim Kweekel is van oorsprong informaticus. Bij het Ministerie van Defensie is hij binnen dit vakgebied gestart. In aanvulling op zijn studie heeft hij een opleiding organisatiekunde gevolgd. Zijn laatste functie binnen het Ministerie van Defensie was adviseur van de minister op het gebied van organisatie- en informaticavraagstukken. Na zijn werkzaamheden bij de centrale overheid heeft hij meerdere functies bekleed als interim-manager bij onder andere de Rabobank, Douane, het Ministerie van Financiën, het toenmalige PTT-post en KPN.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden