Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

KidsMarketing

Waarom wordt het ene karakter een succes en zien we het andere karakter nooit meer? Dit is de prangende vraag die de auteur bezig houdt en die elke marketeer beantwoord wil krijgen. Volgens Van Dillen dient u voor succes over uitgebreide kennis van de kids te beschikken, van wat ze drijft en wat ze leuk vinden.

Henk Gijzen | 25 augustus 2004 | 1-2 minuten leestijd

 'KidsMarketing' hanteert hierbij een indeling op basis van ontwikkelingsfasen. Van 0-2 jaar noemt Van Dillen de babyfase, van 3-7 jaar de magische fase, 8-12 jaar de identiteitontwikkelingsfase en van 13-19 jaar de tienerfase. Van elke fase worden vervolgens bijzonderheden genoemd die relevant kunnen zijn. Daarnaast worden de verschillen tussen jongens en meisjes besproken. De inleidende vraag wekt de verwachting nieuwe inzichten te geven. Naarmate de lezer het boek verder leest, blijft deze vraag steeds meer onbeantwoord. Het is alsof je iets zoekt, maar niet kunt vinden, een onbevredigend gevoel achterlatend. Om nieuwe inzichten te vormen, zal op basis van bestaande gegevens en/of feiten informatie moeten worden geanalyseerd, uitgediept en onderbouwd. Echter, slechtst feiten worden beschreven, die in sommige gevallen zeker verhelderend zijn, maar op basis van deze feiten wordt geen enkele visie uitgedragen. Vragen als "waarom deze leeftijdsindeling?", biologische leeftijd versus kalenderleeftijd en alternatieve indelingen komen niet aan de orde. In het voorwoord benadrukt Van Dillen dat u de doelgroep niet moet zien als een 'middel' om snel rijk te worden, maar zij is zelf juist degene die dit uitdraagt! Slechts feitenkennis van kids maakt een marketeer nog geen kidsmarketeer. Marketing is geen kunstje, maar een kunde, waarbij de feiten slechts een basis vormen voor het optimaal bereiken van de doelgroep. Door met de feiten als fundament invulling te geven aan creativiteit wordt het verschil gemaakt tussen succes of geldverspilling. Juist dit boek geeft onvoldoende aanknopingspunten om dit verschil te creëren. Hierdoor bestaat de kans dat kidsmarketing een hype wordt - die door gebrek aan rendement eindig is -, terwijl het juist een specialisatie binnen marketing zou moeten zijn. Verder is het goed om je te realiseren dat er een behoorlijke commerciële lading in het boek is verweven. Op pagina 103 wordt het eigen bureau van de auteur gepositioneerd. Daarnaast worden voornamelijk voorbeelden besproken die door het bureau van de auteur als opdracht zijn aanvaard.

Over Henk Gijzen
Henk Gijzen is - samen met zijn vrouw - eigenaar van Bonanza Kidswear, een kindermodewinkel in Heerenveen. Tevens is hij Sales en Marketing Manager bij een ICT-bedrijf, specifiek gericht op toepassingen in de gezondheidszorg.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden