Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Helder rapporteren

'Helder rapporteren' van Peter Nederhoed is een theoretisch aandoende handleiding voor het opzetten en schrijven van rapporten, scripties, nota's en artikelen. In dit boek wordt niet alleen ingegaan op onderwerpen die voor alle rapporten gelden, maar ook op de verschillen tussen rapporten die worden geschreven voor een studie (scripties) en voor de beroepspraktijk (nota's). Aan die verschillen wordt in het onderwijs bijna altijd voorbijgegaan.

Annelies Bakelaar | 17 juni 2008

In 'Helder rapporteren' biedt Peter Nederhoed een stevige basis voor het opzetten van allerlei soorten rapportages. Dit lijvige handboek is bedoeld voor hbo- en wo-studenten en gaat dieper op de materie van rapporteren in dan boeken als 'Rapporteren' van Marcel Heerink en 'Rapport over rapporteren' van Wim Hoogland en Roel Dik.

Deze negende druk van 'Helder rapporteren' is opgeschud met sprekende voorbeelden, maar bestaat voornamelijk uit een hoge dosering theorie. Centraal in deze handleiding staat het onderzoeksverslag. Daarmee worden alle teksten bedoeld waarin onderzoeksresultaten worden weergegeven, hoe ze ook mogen heten. Deze handleiding bestaat uit zes delen en volgt globaal de hoofdstappen die we bij het schrijven kunnen onderscheiden: plannen - zoeken - ordenen - formuleren - reviseren - afwerken.

Dit boekwerk is een degelijk kwalitatief hoogwaardig leerboek dat alle facetten rondom rapporteren uitgebreid behandeld. Toch leest het niet gemakkelijk weg, dus zeker geen boek om mee te nemen aan het strand. Wel één dat je tijdens het afstuderen de helpende hand biedt.

Over Annelies Bakelaar

Annelies Bakelaar is momenteel werkzaam bij ROC Aventus als Manager dienst HRM en schrijft de recensies op persoonlijke titel. Annelies Bakelaar is hiervoor onder andere werkzaam geweest als manager, programmaleider en organisatieadviseur, zowel in de private als publieke sector. Daarnaast is Annelies Bakelaar actief in de lokale politiek (fractievoorzitter CDA Ommen) en is freelance hbo-docent. In 2004 heeft Bakelaar haar MBA Public Governance studie afgerond aan Nyenrode.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden