Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De orka award

In het Dolfinarium van Harderwijk ben ik altijd onder de indruk van wat dolfijnen en orka's kunnen. Graag zou ik ook eens met dolfijnen werken, waardoor de titel van dit boek mij aantrok.

Wim Steelink | 12 mei 2004 | 1-2 minuten leestijd

 In 'De orka award', of 'de kracht van positieve feedback' word je aan de hand van ervaringen van een orkatrainer en de belevenissen van een manager en een bedrijfsadviseur geleerd, hoe je vertrouwen kweekt, goed gedrag prijst en verkeerd gedrag corrigeert.

Dat het beter én leuker is om mensen positief te waarderen in plaats van negatief, weten we allemaal. Hoe dat in de praktijk toe te passen is een heel ander verhaal. Het is namelijk makkelijker om mensen aan te spreken op hun fouten. Moeilijker is het om het goede wat men doet te zién en dat te benoemen.

Wij zijn daar van nature niet op gefocust. Met duidelijke voorbeelden uit het dagelijkse leven adviseert hij ons hoe positieve feedback toe te passen. Ook leren we hoe verkeerd of niet gewenst gedrag zo om te buigen, dat het gewenst gedrag oplevert, waar we dan weer positieve feedback op kunnen geven. Door het positieve te waarderen, ontstaat er een veel plezieriger sfeer en minder stress.

Want ook gestresste orka's doen niet wat je wil. En dit alles kan je toepassen op je werk en in je privé leven. Ik ben er al mee begonnen. Een heerlijk boek, dat je in een adem uitleest.

Over Wim Steelink
Directeur AMTA assurantiën Verzekerings-, hypotheek- en pensioenadviseurs Purmerend.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden