Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Life is a Game!

Het kan gebeuren dat je een boek uitkiest op titel en beknopte beschrijving en dat het bij nadere bestudering ontzettend tegen valt. Dat is mij bij dit boek voor de eerste maal als recensent overkomen. Ik was nieuwsgierig naar het boek van Jan Vermeiren Life is a game! omdat ik hoopte inspiratie op te doen aan de hand van zijn boek voor een licht en zinvol leven.

Christel Deckers | 14 september 2015 | 1-2 minuten leestijd

Liefe is a game belooft ‘sleutels voor een licht en zinvol leven vol joy’. Vermeiren gebruikt de game The league of legends als metafoor voor Life is a game. Hij onderscheidt drie fases in het leven en benoemt het leven als een menselijk spel.

De eerste fase is het ervaren van pijn, angst en afwijzing. Zonder deze ervaring kun je niet naar de volgende fase toe. ‘De tweede fase is om ons het menselijk spel terug te herinneren’. Zonder deze fase te ervaren is er geen fase drie. De derde en laatste fase tenslotte bestaat uit ‘het volledig samenwerken met ons Hogere Zelf vanuit ons centrum’.

Aan de hand van het doorlopen van deze drie fases beschrijft Jan hoe hij zijn leven lichter en zinvoller heeft ingericht. Ik kom tot de conclusie dat dit boek niet voor mij geschreven is. Ik heb geen affiniteit met games noch met The league of Legends. Hierdoor is het boek lastig te lezen. Daarnaast wil het oog wat maar krijgt het niets. De kaft doet me denken aan het Wii spel ‘Just dance’.

Het op de kaft gebruikte lettertype en de gebruikte kleurstelling lijkt te hinten naar Dagboek van een loser. Als ik dan het boek opensla dan bekruipt mij het gevoel, en dat heb ik voor de zekerheid gecheckt in mijn omgeving, als een uitgeprinte afstudeerscriptie met te donker afgedrukte gekopieerde plaatsjes uit The league of legends en tekeningen die bij mij ‘geen aansluiting vinden ‘. Kortom hiermee krijg ik geen vreugde in het leven. Ook heb ik voor dit spel in mijn omgeving geen medespelers kunnen vinden. Wellicht val ik buiten de doelgroep en is het meer geschikt voor gamers. Wie wil het proberen?

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden