Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Vind je aan/uit knop!

Mijn aan/uit knop? Heb ik die? Volgens mij heb ik alleen maar een aan knop. De ondertitel was confronterend. ‘Hoezo moet ik switchen van ineffectief naar effectief gedrag?’ Door de ondertitel besef ik dat ‘ze, alias de schrijvers’ gelijk hebben, als ik alleen maar ‘aan’ sta gedraag ik me natuurlijk niet altijd effectief.

Margreet Noordanus | 15 juli 2015

Vol verwachting sla ik het boek open om er achter te komen dat het heerlijk leest en vol met zeer bruikbare tips staat die ik direct kan gebruiken. Ook besef ik dat ik wel een aan/uit knop heb, al was ik me er bepaald niet bewust van. In hoofdstuk 1. Effectief of ineffectief gedrag: sta je AAN of sta je UIT?, gaan de schrijvers in op het feit dat iedereen twee standen heeft, aan en uit. Vervolgens krijg je inzicht in hoe je de uit stand kan herkennen en wat de gevolgen kunnen zijn. Een en ander wordt nog inzichtelijker in hoofdstuk 2. Hoe zien AAN- en UIT-gedrag eruit? De voorbeelden en de heel heldere en duidelijke uitleg zijn aangevuld met de 9 beïnvloedingsstijlen. De daarbij gevoegde kernkwadranten en de aan/uit check maken dit hoofdstuk tot een praktisch hoofdstuk. Hoofdstuk 3. Een kijkje onder de motorkap: de psychologie van AAN en UIT, geeft zoals de titel al aangeeft inzicht in de psychologie van aan en uit. Het gezegde ‘jong geleerd, oud gedaan’, wordt door de schrijvers onder de loep genomen, waardoor we inzicht krijgen in het waarom van ons gedrag. Weet je dat je hersenen verbanden leggen die er niet zijn? En dat belemmerende overtuigingen ons echt kunnen belemmeren? Hoofdstuk 3 wordt afgesloten met paragraaf 3.4 Kunnen we onszelf bewust aan zetten?, waarin je inzicht krijgt in de 4 systemen die ons gedrag bepalen en hoe je daarmee om kunt gaan. Het vervolg in hoofdstuk 4: Van UIT naar AAN: hoe word jij effectiever? maakte me heel blij! De paragrafen 4.1 De aan/uit-knop zorgt voor verbinding, 4.2 Je hebt alles al in je om aan te zijn, 4.3 Stappen die je kunt nemen om je de aan-stand te herinneren, zijn stuk voor stuk effectieve eyeopeners. En, in slotparagraaf 4.4 Weg met die belemmerende overtuigingen!, krijgt je inzicht in hoe je de belemmerende overtuigingen om kunt zetten naar ondersteunende gedachten. Omdat de aan/uit knop in organisaties vaak ook niet best werkt, is hoofdstuk 5. AAN en UIT in organisaties een waardevolle aanvulling, die je het beste ook aan je manager kunt laten lezen. Vooral vanwege paragraaf 5.1 Is je manager aan of uit? Maar ook vanwege 5.2 Is je team aan of uit? en vanwege 5.3 aan en uit bij organisatieveranderingen! Vind je aan/uit knop! - Hoe je switcht van ineffectief naar effectief gedrag is een fijn boek om te lezen. En het is het boek dat mij geleerd heeft dat ik wel degelijk een aan uit/knop heb, waar ik echt iets aan heb!

Over Margreet Noordanus

Margreet Noordanus is coach en trainer. Ze is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden