Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Ontwerp je eigen leven

Na alle goede voornemens rondom de jaarwisseling én de grote voorjaarsschoonmaak is het nu tijd om de regie over je eigen leven echt op te pakken. Dat kan met Ontwerp je eigen leven van Bill Burnett en Dave Evans.

Christel Deckers | 8 mei 2017 | 1-2 minuten leestijd

Met ‘de regie pakken over je eigen leven’ bedoel ik niet naar de sportschool gaan, omdat je net zo’n voordelig abonnement hebt afgesloten, of naar de weight watchers omdat je vindt dat het wel een pondje minder mag zijn…Met regie bedoel ik hoe je het beste uit je leven en werk kunt halen.

Het boek Ontwerp je eigen leven is daarbij een handig hulpmiddel zodat je niet ‘verdwaalt’ in het zoeken naar de juiste aanpak of dreigt te verzanden in je constatering ‘dat je het eigen best wel op aardig op orde hebt’….

Het bijzondere van dit boek is dat het voor iedereen die voor belangrijke keuzes in het leven staat een handig boek is. Het helpt je concreet op weg met vragen, tips en concrete suggesties en voorbeeld van mensen en hun aanpak. Deze hulpmiddelen zijn ook digitaal beschikbaar.

Na het doorwerken van Ontwerp je eigen leven heb je niet het idee dat je als een Dummie aan de hand wordt meegenomen maar serieus stappen kunt zetten zonder in ‘drijfzand te belanden’. Ik ben verder aangenaam verrast door de samenhang die het boek je aanreikt; te weten: Wie ben ik, waar geloof ik in, wat doe ik dan en hoe hangt dit samen met mijn visie op mijn leven. Ontwerp je eigen leven is kortom een erg handig boek.

Ik las dat Ben Tiggelaar het boek aan zijn dochters cadeau heeft gegeven, omdat zij ook voor belangrijke keuzes in hun leven staan. Zoals de vraag of ze willen studeren en welke studie in welke stad dat dan moet worden. Ik geef het boek zelf ook cadeau aan mijn dochter, die als leerlinge van 5 vwo, ook voor belangrijke keuzes staat.

Christel Deckers is lid van verschillende Raden van Toezicht in Zorg & Onderwijs. Daarnaast is zij bestuurder a.i. binnen zorg- en welzijn. Tevens doet zij onderzoek naar De juiste Bestuurder op de juiste plek vanuit de Erasmus Universiteit. Kernwoorden in haar werk zijn: met plezier naar je werk, we doen het samen en de juiste mens op de juiste plek. (www.christeldeckers.nl)

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden