Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Profileren vanuit karakter - 'Leerzaam en nuttig'

De voorkant van het boek heeft mij al overtuigd om het aan te schaffen! Auteur en communicatie-expert Sonja Schaap heeft vijf witte schapen en één puzzelachtig kleurrijk schaap op de voorzijde geplaatst. Ik moet er om lachen en ik wil het boek lezen.

Annemiek Sierhuis | 26 juni 2018 | 2-3 minuten leestijd

De volgende dag wordt het boek in mijn brievenbus bezorgd via Managementboek.nl en ervaar ik het als een echt kado. Wat een mooi boek, het is vierkant en letterlijk zwaar. Een boek van hoge kwaliteit met mooie bladzijden, 180 stuks, en een mooie rustige layout per pagina met kleuren gebruikt als rustig detail. De leesbaarheid van het boek is zeer goed.

Schrijfster Sonja Schaap (geboren 1968) is communicatiepartner en ondernemer. Ze helpt graag andere bedrijven met positioneren – deel II in het boek (het maken van hun eigen unieke blauwdruk), professionaliseren – deel III (het goed invullen van hun communicatie) en het profileren van het bedrijf – deel IV. Deel I is de passie over communicatie als succesfactor. Deel V is profileren, specifiek vanuit karakter.
Schaap straalt energie uit en dat inspireert! Haar schrijfstijl is eenvoudig en doeltreffend. Ik kan er meteen mee aan de slag.

Het is leuk om te zien hoe het boek ook werkt met kleine puzzelstukjes. Dat is een mooie en passende symboliek. Op de achterzijde van het boek staan vijf elementen die zonder meer belangrijk zijn voor positioneren – deel II:
- Karakter > wat maakt jouw bedrijf uniek?
- Marketing > voor wie wil jij het verschil maken?
- Symboliek > heeft jouw bedrijf een eigen gezicht?
- Communicatie > vertel jij een duidelijk verhaal?
- Gedrag > heb jij een sterk team om je heen?

Je staat niet elke dag stil bij deze elementen en vragen, als ondernemer. Toch zijn ze zeer belangrijk, denk ik. Als ondernemer móet je onderscheidend zijn. In elke branche zijn genoeg concurrenten die hetzelfde kunnen doen als jij.

Met hun profielfoto in een puzzelstukje in een hoek van de pagina vertellen diverse ondernemers over hun ervaringen. Gewoon leuk om te lezen! En door deze voorbeelden van mensen uit de praktijk snap ik de theorie meteen goed. Sommige onderdelen, zoals videomarketing, spreken me op dit moment iets minder aan, maar als naslagwerk zal ik dat graag op een later moment nog teruglezen.
De tips, mooi ingekaderd, zijn kort & goed beschreven.
Er valt veel positiefs te vertellen. Ik beperk me tot een aantal onderwerpen die mij bijzonder aanspraken.
Deel I – Communicatie: zichtbaarheid in tekst, beeld en gedrag.
Deel III – Professionaliseren: goed beeldmateriaal.
Deel IV – Profileren, wie ben ik: netwerken & imagostyling.

Leuke quotes uit het boek:
'Alles is mogelijk, als je maar durft.' – J.K. Rowling
'Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden. Een optimist ziet in elke moeilijkheid de kansen.' – Winston Churchill
'Ondernemen is zien wat iedereen ziet en daarmee doen wat niemand anders doet.' – Cor Stutterheim (Logica CMG)

Advies: kopen!!! Zelfs als je geen eigen bedrijf hebt, is Profileren vanuit karakter zeer leerzaam en nuttig. Echt een aanrader!

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Over Annemiek Sierhuis

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden