Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het Scrum Modellenboek - 'Een fijn naslagwerk'

Rik van der Wardt geeft in Het Scrum Modellenboek een duidelijke opsomming van praktische modellen en tips & trucs die ons leven als Scrum Master of Product Owner een stuk draaglijker maken.

Dorien Winterink | 28 januari 2019 | 1-2 minuten leestijd

Tijd voor wat constructieve feedback? Grijp naar model 11… Als PO veel stakeholders tevreden te houden? Grijp naar model 34… Op naar een simpele en menselijke inrichting van onze organisaties!

Het Scrum Modellenboek is een fijn naslagwerk voor de beginnende en ervaren Scrum Master of Product Owner met praktische tips en modellen voor de lastige momenten gedurende jouw project. Rik van der Wardt wil dat we organisaties simpeler en menselijker gaan inrichten en voegt de daad bij het woord met zijn 41 modellen. Van der Wardt heeft een prettige en duidelijke schrijfstijl, waardoor je ieder model afzonderlijk in een paar minuten tot je kunt nemen.

De theorie van Scrum heeft iedereen zo in de vingers, in de praktijk worden we pas echt geconfronteerd met hoe weerbarstig Scrum kan zijn. Mijn eerste Sprint planning als Scrum Master duurde bijna een hele dag en aan het eind van de dag was de energie er wel zo’n beetje uit… Met de Checklist Sprint Planning van model 33 en de Rekentool voor de duur van Scrum meetings van model 27 kom je als beginnend Scrum Master beter beslagen ten ijs. Als gepokt en gemazelde Scrum Master kan ik zo’n spiekbriefje op zijn tijd ook wel waarderen, eens zien of ik mijn volgende Sprint Planning er in twee uurtjes doorkrijg...

De index van Het Scrum Modellenboek beperkt zich tot een opsomming van de 41 modellen, lekker eenvoudig, dat wel, maar een categorisering op onderwerp van modellen zou het voor mij in de praktijk iets makkelijker maken om snel het juiste model er bij te hebben, maar ach met 190 pagina’s in totaal kan ik daar prima mee leven.

Over Dorien Winterink
Dorien Winterink is een ervaren, resultaatgerichte projectmanager, scrum master, product owner.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden