Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Artificial Intelligence IN ACTIE - 'Zeer goed leesbaar'

In het boek Artificial intelligence in actie van Muriël Serrurier Schepper en Taco Hiddink komen heel veel aspecten van Artificial Intelligence (AI) aan de orde.

Elly Stroo Cloeck | 27 mei 2020

Variërend van wat het nu eigenlijk is, waarom het nú allemaal zo snel gaat en hoe het zit (of juist niet) met relevante wet- en regelgeving, tot de invloed op ons werk, ethische kwesties, privacy, en hoe je AI in je organisatie kunt implementeren. Muriël Serrurier Schepper en Taco Hiddink  gaan er allemaal op in in Artificial intelligence in actie.

Die praktische AI toepassingen geven heel veel aandacht aan chatbots (hoewel ik Bol's chatbot Billie niet intelligent zou willen noemen). Een chatbot is dan ook de ‘simpelste' vorm van AI, een virtuele assistant (als Siri) is alweer veel geavanceerder.

Artificial intelligence in actie van Muriël Serrurier Schepper en Taco Hiddink is een zeer goed leesbaar en vrij volledig boek, door die brede insteek is de diepgang wat beperkt. Het boek bevat terecht veel waarschuwingen over privacy en de noodzaak voor regelgeving voor zelflerende systemen (wie is aansprakelijk?) maar is weinig concreet of pragmatisch over wat we in de tussentijd kunnen doen om risico's op dat vlak te managen.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden