Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
MEER Moois - De antwoorden op de grote vragen
25 februari 2019 | Marjan Maandag

In maart vorig jaar overleed Stephen Hawking, de Britse natuurkundige en kosmoloog, 76 jaar oud.

Lichamelijk gesloopt door ALS, zittend in een rolstoel met ingebouwde stemcomputer (met Amerikaans accent, dat wel) maar met een onverslijtbaar heldere geest, oefende hij vol overgave zijn vak uit. Wereldberoemd werd hij met A Brief History of Time.

Zijn laatste boek, De antwoorden op de grote vragen, was bij zijn overlijden nog niet klaar maar werd voltooid door zijn dochter Lucy. Gelukkig maar. Want nu beschikken we over nog een bundel met grootse en meeslepende teksten van een van de grootste wetenschappers van deze tijd.

De oorsprong van het heelal, zwarte gaten, het bestaan van een god, buitenaards leven, de toekomst van onze planeet en kunstmatige intelligentie: het komt allemaal aan bod in tien bijzonder leesbare hoofdstukken, waarin de meest onbegrijpelijke verschijnselen – van het uiterst kleine tot het onvatbaar grote – helder uiteengezet worden.

Materie waar je wel even voor moet gaan zitten. Maar door Hawkings nuchtere toon, zijn enthousiasme en niet te vergeten zijn typisch Britse humor houd je de draad van zijn betoog probleemloos vast.

Echt pasklare antwoorden op de grote vragen blijkt ook Hawking niet te hebben. Maar ooit zullen die antwoorden er komen - Hawking wist het zeker. Daarom spettert van elke pagina de aanmoediging om verder te kijken: ‘Kijk dus naar de sterren en niet naar je voeten. Wees dapper, nieuwsgierig, vastbesloten, overkom de tegenslagen. Het kan.’


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden