Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Jaarcongres Verandermanagement

Dé agenda voor succesvol veranderen

Seminar met Ben Tiggelaar, Jitske Kramer, Arend Ardon, Bart Berden, Japke-d. Bouma, Daria Bukvić

Seminar met Ben Tiggelaar, Jitske Kramer, Arend Ardon, Bart Berden, Japke-d. Bouma, Daria Bukvić

Jaarcongres Verandermanagement

Dé agenda voor succesvol veranderen

Met onder andere...

Ben Tiggelaar Ben Tiggelaar
Jitske Kramer Jitske Kramer
Arend Ardon Arend Ardon

Over dit seminar

Laat je inspireren door sprekers van formaat:

 • Ben Tiggelaar over de belangrijkste inzichten van grote denkers, die jou helpen bij verandering
 • Jitske Kramer over veranderingen in organisaties door de covidcrisis en hoe nu verder
 • Arend Ardon laat zien dat je niet kan versnellen zonder te vertragen
 • Bart Berden deelt zijn ervaringen als ziekenhuisbestuurder in tijden van crisis en verandering
 • Japke-d. Bouma geeft een kritische blik (mét humor) op organisatietaal
 • Theatermaker Daria Bukvić: inclusief leiderschap ... niet over praten, maar doen!

Boekenpakket bij dit seminar

Traag versnellen
Arend Ardon
Traag versnellen
26,50

Programma

9:00 Ontvangst
9:30 Start congres
17:00 Einde
9:30 Introductie door dagvoorzitter Ben Tiggelaar
9:45 uur Jouw eigen rol: 5 onveranderlijke fundamenten voor verandering
Als je iets wilt veranderen, aan jezelf, je werk of de wereld om je heen ... Wat zijn dan de tijdloze inzichten waar je niet omheen kunt? Welke basisregels mag je gewoon nooit vergeten? Ben Tiggelaar selecteert de belangrijkste lessen die hij de afgelopen decennia leerde. Uit eigen onderzoek én uit gesprekken met onder meer Stephen Covey, Henry Mintzberg, Daniel Kahneman en Barack Obama. Ben geeft een frisse kijk op de fundamenten die je nooit uit het oog mag verliezen als je alleen of samen met anderen werkt aan verandering.
10:45 Pauze
11:15 uur Ervaringen als ziekenhuisbestuurder in tijden van crisis en verandering
Zorgorganisaties worden van buiten naar binnen georganiseerd. Ze worden beïnvloed door nieuwe wet- en regelgeving, marktdenken tegenover regionalisatie, technologische innovatie, schaalvergroting en fusies tot en met de recente pandemie. Als bestuursvoorzitter van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis te Tilburg heeft Bart Berden deze veranderingen allemaal meegemaakt. Tijdens de covidcrisis leidde hij de crisisorganisatie acute zorg van het ETZ en van de provincie Brabant. Vanuit zijn praktische ervaring reflecteert Bart Berden op wat werkt en wat niet werkt bij verandering.
12:00 Lunchpauze
13:00 uur Column
Japke-d. Bouma schrijft wekelijks in NRC over taal, carrière, kantoorleven en hoe we denken over vrouwen en mannen. Vandaag kijkt ze kritisch, maar mét humor, naar de ‘verschillen’ tussen vrouwen en mannen en hoe deze zich in het taalgebruik op de werkvloer manifesteren. Haar columns werden gebundeld in inmiddels zeven boeken, waaronder 'Ga lekker zélf in je kracht staan’, ‘Mag ik even iets tegen je aanhouden’ en ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’.
13:30 uur Inclusief Leiderschap: niet over praten, maar doen!
Van kind in een asielzoekerscentrum tot directeur van één van de grootste theatergezelschappen van Nederland. Dat is de korte samenvatting van de levensloop van de succesvolle jonge theatermaker en filmregisseur Daria Bukvić (Tuzla, 1989). Aan de hand van haar eigen levensverhaal en de diverse bekroonde theater- en filmproducties die ze de afgelopen jaren geregisseerd heeft, geeft Daria inzicht in wat er fundamenteel aan de hand is bij de nieuwe generatie twintigers en dertigers (en daarmee de leiders van de nabije toekomst). Ze is ten diepste overtuigd dat radicaal inclusief leiderschap de kern is voor succesvolle organisaties in een maatschappij die versneld én extreem aan het veranderen is.
14:15 uur Traag versnellen ... Reflectief, krachtig en nieuwsgierig veranderen
Bij veranderprocessen denken we vaak dat we snelheid maken door te gaan hollen. Niet dus. Arend Ardon brengt een volstrekt andere boodschap over vernieuwing: wie niet kan vertragen, kan ook niet versnellen. Hollend naar de toekomst repeteren we onbewust routines uit het verleden. Zo ontstaat een kloof tussen wat we nastreven en waartoe we echt in staat zijn. Door onbesuisd te gaan hollen, produceren we onbedoelde traagheid. Arend Ardon geeft concrete handvatten en inspirerende praktijkvoorbeelden om lerend en reflecterend bij te dragen aan krachtige positieve beweging. Door vaker stil te staan en toch sneller te gaan.
15:15 Pauze
15:45 uur Leiderschap met een helder ‘veranderverhaal'
Corona heeft ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock gebracht. We worden met snelle en enorme veranderingen geconfronteerd met grote gevolgen voor leiderschap en samenwerken. Deze buitengewone tijd vraagt om leiderschap met een helder ‘veranderverhaal’. De omslag naar meer thuis en op afstand werken was een immense verandering die, ook los van corona, past in een tijd van digitale mogelijkheden, de behoefte aan flexibiliteit, het werken aan een beter klimaat en een andere werk-privé-balans. Corporate antropoloog Jitske Kramer laat zien hoe je jouw organisatiecultuur aanpast aan snelle en grote veranderingen.
16:45 Korte wrap up en afsluiting door Ben Tiggelaar
17:00 Feestelijke borrel

Sprekers

Ben Tiggelaar
Ben Tiggelaar
Dr. Ben Tiggelaar is onafhankelijk gedragswetenschapper en auteur. Hij studeert al ruim dertig jaar op leiderschap en verandering. Zowel in Nederland als daarbuiten geldt hij als een van de absolute topsprekers en trainers binnen zijn vakgebied. Ben schreef meerdere bestsellers, waaronder "Dromen Durven Doen", "Mooi werk", "MBA in één dag" en "De Ladder". Daarnaast schrijft hij een wekelijkse column voor NRC Handelsblad over werk en management. Ben is getrouwd met Ingrid. Samen hebben ze vier dochters: Maria, Isabelle, Emma en Bernice.
Jitske Kramer
Jitske Kramer
Drs. Jitske Kramer is corporate antropoloog, spreker, ondernemer, facilitator. Oprichter van HumanDimensions. Trainer van het jaar 2013. Auteur van 'Normaal is Anders', 'Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid', 'Wow! Wat een verschil', 'Jam Cultures', 'De Corporate Tribe' (managementboek van het jaar 2016), 'Building Tribes' (shortlist managementboek van het jaar 2019), 'Jam Cultures (2019) en 'Werk heeft het gebouw verlaten' (2020). Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze kijkt naar de wereld en organisaties door het oog van een antropoloog. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Ze bracht Deep Democracy in 2012 naar Nederland en verzorgt hier samen met een team van instructors vele trainingen in. “Jitske Kramer is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig te nadenken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”
Arend Ardon
Arend Ardon
Arend Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio. Vanuit zijn onderneming werkt hij met collega’s en opdrachtgevers aan moderne wegen naar vernieuwing. De rode draden: Lead. Inspire. Create. Hij doceert aan diverse business schools. In 2009 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op zijn proefschrift over leiderschap in complexe veranderprocessen. Hij is een veelgevraagd spreker. Van zijn boek 'Doorbreek de cirkel!' werden inmiddels 30.000 exemplaren verkocht. Het boek werd ook in het Engels uitgegeven (Break the Cycle!). Ook zijn 2e boek 'Ontketen vernieuwing!' werd een bestseller. Arend ontwikkelde met Elephant Road zijn online course over Veranderen en Vernieuwen, speciaal voor de smartphone en tablet. Met veel video, interactieve tests en een bibliotheek met verdiepingsmateriaal.
Bart Berden
Bart Berden
Bart Berden is arts. In 2004 werd hij bestuurder van het toenmalige St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Na de fusie met het TweeSteden ziekenhuis in 2013 werd hij voorzitter van de raad van bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Deze functie oefent hij nog steeds uit. Vanaf 2008 was hij hoogleraar Organisation Development in Hospital Care aan de TIAS Business School. Sinds eind 2019 is hij bijzonder hoogleraar Organisatie Ziekenhuiszorg aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Hij is voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg in Brabant.
Japke-d. Bouma
Japke-d. Bouma
Japke-d. Bouma schrijft in nrc.next en NRC Handelsblad wekelijks een column over hoe te overleven op kantoor. Ze schreef Gids voor de kantoorjungle (2013) en Survivalgids voor de kantoorjungle (2015). In oktober 2016 verscheen Uitrollen is het nieuwe doorpakken. De ergste jeukwoorden op kantoor.
Daria Bukvić
Daria Bukvić
Daria Bukvić (Tuzla, Bosnië en Herzegovina, ’89) is artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool en regisseur. Daria stelt maatschappelijk engagement als voorwaarde voor haar werk. Via humor en schoonheid confronteert ze haar publiek met hete hangijzers als racisme, migratie, emancipatie en fake news. Zodat het publiek de zaal geactiveerd verlaat, doordrongen van hun menselijkheid en verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we leven. Ze staat bekend om succesvolle publiekstrekkers als Othello, Melk & Dadels en Nobody Home. Naast artistiek directeur bij Oostpool is ze ook regisseur van de speelfilm Meskina (2021) en schrijft ze columns en poëzie.

Praktische informatie

Locatie

AFAS Theater

AFAS Theater Inspiratielaan 3 3833 AV Leusden Nederland

Routebeschrijving

Programma

9:00 Ontvangt met koffie en thee
9:30 Introductie door Ben Tiggelaar
9:45 Jouw eigen rol: 5 onveranderlijke fundamenten voor verandering - Ben Tiggelaar
10:45 Pauze
11:15 Ervaringen als ziekenhuisbestuurder in tijden van crisis en verandering - Bart Berden
12:00 Lunchpauze
13:00 Colmn - Japke-d. Bouma
13:30 Inclusief Leiderschap: niet over praten, maar doen! - Daria Bukvic
14:15 Traag versnellen ... Reflectief, krachtig en nieuwsgierig veranderen - Arend Ardon
15:15 Pauze
15:45 Leiderschap met een helder ‘veranderverhaal' - Jitske Kramer
16:45 Afsluiting door Ben Tiggelaar
17:00 Borrel

Voorwaarden

Organisatie
Het Jaarcongres Verandermanagement wordt georganiseerd door Management Impact Academy (onderdeel van Boom uitgevers). De factuur ontvang je van Boom uitgevers Amsterdam.

Update Corona
Uiteraard houden we ons aan de coronarichtlijnen die ten tijde van het congres gelden. 

Kosten en korting
Prijs p.p. € 650, exclusief btw, inclusief het boek 'Traag versnellen'. Vraag via events@managementboek.nl naar het tarief voor groepen bij aanmeldingen vanaf 3 personen.

Annuleren
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd dan kunt u tot een maand voor aanvang van het event kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het event betaalt u 25% van de deelname kosten. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd gratis laten vervangen door een collega.
Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Verder verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van Boom uitgevers.

Ook interessant voor u"

17 MEI
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden