Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Jaarcongres Teamcoaching

Samen maak je meer impact

Seminar met Jaco van der Schoor, Jitske Kramer, Thijs Homan, Gytha Heins, Robin van Galen, Matthijs Steeneveld, Ikram Choho, Bianca van Leeuwen

Seminar met Jaco van der Schoor, Jitske Kramer, Thijs Homan, Gytha Heins, Robin van Galen, Matthijs Steeneveld, Ikram Choho, Bianca van Leeuwen

Jaarcongres Teamcoaching

Samen maak je meer impact

Met onder andere...

Jaco van der Schoor Jaco van der Schoor
Jitske Kramer Jitske Kramer
Thijs Homan Thijs Homan

Over dit seminar

Boek mee naar huis!
Aan het eind van de dag krijg je het boek Deep Democracy van Jitske Kramer mee naar huis.

Deep Democracy is geschreven voor iedereen die conflicten wil oplossen, verschillen wil benutten en vervolgens duurzame besluiten durft te nemen. Die samen met anderen vechten voor de hoogst haalbare oplossing.

Reacties 2023-editie!
Een mooie vogelvlucht door de wereld van teamcoaching vanuit verschillende perspectieven. – Wouter Harink, Genmab BV

Gevarieerd en leerzaam met praktische tools voor in het eigen werkveld! – Andre Dees, Ziekenhuis Nij Smellinghe 

Veel inspiratie en verrassende perspectieven opgedaan! – Margreet van Maurik, St. Onderwijs Koninklijke Auris Groep

Mooi divers programma. Geen moment saai! – Anne van der Heide, Bizzomate BV

Dit jaarcongres is in 2023 beoordeeld met een 8,1

Boekenpakket bij dit seminar

Deep democracy
Jitske Kramer
Deep democracy
32,95
75

Programma

9:00 Ontvangst
9:30 Opening
16:30 Afsluiting en borrel
9:25 Opening door dagvoorzitter Jaco van der Schoor
9:30 uur Teamsamenwerking: hoe moeilijk kan het zijn?
Teamsamenwerking gaat vaak niet vanzelf. Het helpt niet dat elke verzameling mensen in bijna elke organisatie automatisch een team wordt genoemd. Het is nou eenmaal een benaming van een entiteit in een organisatie. Maar het zegt niets over hoe de mensen zich binnen die entiteit tot elkaar moeten verhouden om gemakkelijk en effectief samen te werken. Het is gewoon een naam. Deze keynote gaat over de boven- en onderstroomvoorwaarden die helpen teams gaan vliegen. - Hoe kun je teamgedrag in organisaties begrijpen en beïnvloeden? - Hoe help je teams naar minder ploeteren en meer flow? - Wat is de rol van de teamcoach en die van de leider van het team daarin? Bianca van Leeuwen brengt een simpel perspectief op het complexe thema teamsamenwerking, waarmee jij als teamcoach morgen aan het werk kunt.
10:15 uur De binnenkant van teamcoaching: coaching als lokale interactiedynamiek
Heb je het over 'coaching', dan heb je het over een herkenbare stijl van werken, leiden en begeleiden. Die tot specifieke resultaten en veranderingen leidt. Menig teamcoach weet echter dat de praktijk weerbarstiger is. Vaak loopt het toch anders dan van te voren. Soms ben je eigenlijk meer aan het dirigeren dan aan het coachen. En lijken veranderingen die zich voordoen bovendien weinig te maken te hebben met jouw inbreng. Ervaringen die niet goed verklaard kunnen worden vanuit het mainstream denken over verandering en (coachend) leiderschap. - Wat houdt invloed in als je coacht? - Wat is teamchcoachen als je het ziet als een 'emergente interactiedynamiek'? - Hoe is het effect van coaching te begrijpen, als je verandering opvat als een verandering van machtsverhoudingen? - Wil de 'echte' teamcoach opstaan? Thijs Homan reikt een nieuw perspectief en vocabulaire aan voor het begrijpen van de 'binnenkant van teamcoaching'; én nieuwe opties voor actie.
11:00 Pauze
11:30 uur Lastige gesprekken voeren in je team
De neiging te zwijgen over potentiële risico’s en ongewenst gedrag op de werkvloer is wijdverbreid. We zien tegenwoordig op veel plekken de gevolgen van dit zwijgen. Vaak wordt gedacht dat je uitspreken op de werkvloer simpelweg een kwestie is van persoonlijke moed, dus worden we door de leidinggevende aangemoedigd ons uit te spreken. Maar dit is naïef en zal geen verandering brengen. Het zal hooguit leiden tot cynisme en verplichte schijngesprekken. - Waarom zwijgen we collectief als het er het meest toe doet? - En wat is de prijs die we daarvoor betalen? - Wat doet macht met veiligheid? - Hoe kun je als teamcoach of teamleider helpen dit patroon te doorbreken? Gytha Heins neemt je mee in de resultaten van haar onderzoek naar aanspreekgedrag en deelt tips die helpen in jouw team nu écht de gesprekken te voeren die er toe doen.
12:15 Lunch
13:15 Hoe kom je gezamelijk tot topprestaties?
'We zaten op een dieptepunt, er moest wat gebeuren, anders kostte het mijn eigen kop. Dan ga je de confronterende fase in. En zonder wrijving geen glans.' Robin van Galen trainde als bondscoach drie jaar intensief met de Nederlandse waterpolodames, wat leidde naar Olympisch goud in 2008. Drie miljoen Nederlanders keken en omarmden een tot dusver onbekende sport. 'Mensen zien het eindplaatje, maar niet de ellende die je tijdens het proces over je heen krijgt. Uit een normen-en-waardentest met de groep kwam naar voren: accepteer elkaars verschillen, bewonder elkaars talenten.' - Hoe selecteer en vorm je een team? - Hoe zorg je voor optimale samenwerking tussen verschillende karakters? - Hoe coach je high performance teams? Robin van Galen presenteert met flair, humor en passie over het coachen van topteams.
14:00 Diverse teams als succesfactor voor gelijkwaardige samenwerking
In organisaties die steeds diverser worden, is het essentieel om te begrijpen hoe je het volledige potentieel van je team kunt benutten. Heb je jezelf misschien al eens afgevraagd: ‘Hoe inclusief werk ik eigenlijk?’ en ‘Hoe leid ik mijn diverse team op een inclusieve manier?’ Zo nee, dan is het daarvoor de hoogste tijd! - Hoe je kunt weten wat je niet weet en waarom is dat cruciaal voor het succes van je team? - Wat breng je mee als leider in het bevorderen van brede diversiteit? - Hoe accepteer en omarm je hierin de verschillende perspectieven? Ikram Choho vertelt een persoonlijk verhaal dat antwoord geeft op bovenstaande vragen.
14:45 Pauze
15:15 Boor de sterke kanten in je team aan
Alle mensen hebben sterke kanten: positieve eigenschappen waar ze energie van krijgen en goed in zijn. Toch sneeuwen die makkelijk onder in een team. Omdat we niet teveel willen opvallen, of omdat mensen meer bezig zijn met wat er mis gaat, terwijl het juist belangrijk om sterke kanten te waarderen! Het draagt bijvoorbeeld bij aan werkgeluk en goed presteren. - Hoe help je een team om te werken vanuit sterke kanten - Ontwikkelen mensen zich nog wel als ze vooral waarderen waar ze goed in zijn? - Hoe (bege)leid je teams op basis van sterke kanten?
16:00 Hoe zorg je voor grondige besluiten, zonder te polderen en conflicten weg te poetsen?
Door de wijsheid van de minderheid toe te voegen aan een besluit, stribbelen mensen minder tegen en worden besluiten kwalitatief sterker. Door verschillen en tegengestelde meningen niet uit de weg te gaan en juist te betrekken, wordt de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar. In de psychologische veiligheid die zo ontstaat kan er besluitvorming ontstaan met aandacht en waardering voor andere opvattingen. - Een kernachtig overzicht over wat de kracht van Deep Democracy is - Inzicht in het sabotagegedrag dat mensen laten zien als hun stem niet gehoord wordt - Zeker één praktische tip om betere gesprekken te voeren Jitske Kramer neemt je mee in de principes van Deep Democray, een methode waarover ze de gelijknamige bestseller schreef die nu 10 jaar bestaat.
16:45 Afsluiting en borrel

Sprekers

Jaco van der Schoor
Jaco van der Schoor
Jaco van der Schoor is organisatiepsycholoog en expert op het gebied van teamontwikkeling. Hij adviseert en begeleidt managementteams van grote organisaties op het gebied van samenwerking.
Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is antropoloog, internationaal spreker, bestsellerauteur en oprichter van Human Dimensions. Van haar boeken De Corporate Tribe, Building Tribes, Deep Democracy, Jam Cultures, Wow! Wat een verschil, Voodoo, Werk heeft het gebouw verlaten enTricky Tijden zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits en Russisch.
Thijs Homan
Thijs Homan
Prof. dr. Thijs H. Homan is emeritus hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Zijn onderzoek en advieswerkzaamheden gaan niet over ‘hoe verandering moet’, maar over ‘hoe verandering gaat’. Hij publiceerde: Teamleren, Organisatiedynamica, Het Et-cetera-principe, In Control?, De Veranderende Gemeente.
Gytha Heins
Gytha Heins
Gytha Heins is bedrijfskundige en oprichter van Be7 Organisatie- en Leiderschapsontwikkeling en de Aanspreek Academie. Ze ontwerpt en faciliteert leiderschaps- en veranderprocessen en is (team)coach voor directie- en managementteams. Gytha onderzocht het aanspreekgedrag in organisaties en schreef daarover 'Aanspreken? Gewoon doen!'. Binnenkort verschijnt 'Waarom zegt niemand er wat van?'.
Robin van Galen
Robin van Galen
Robin van Galen was zelf een talentvol waterpolospeler en haalde het Nederlandse team. Een slepende schouderblessure gooide echter roet in het eten. De ambitieuze Van Galen wilde zichtzelf verder ontwikkelen en zocht zijn uitdagingen op het gebied van coaching. Met succes, in 2008 haalde hij goud op de Olympische Spelen in Beijng met de waterpolodames en werd hij sportcoach van het ja
Matthijs Steeneveld
Matthijs Steeneveld
Matthijs Steeneveld is positief organisatiepsycholoog en werkt als trainer, opleider, adviseur en auteur. Hij verbindt de wetenschap en de praktijk om bij te dragen aan florerende mensen die goed werk leveren.
Ikram Choho
Ikram Choho
Ikram Choho is directeur en mede-oprichter van Colourful Development (voorheen Colourful People Training en Advies), een toonaangevend training- en adviesbureau voor de inclusieve werkvloer. Ikram heeft meer dan twee decennia ervaring als trainer, teamcoach en organisatiecoach. Haar missie: het creëren van organisaties waarin alle diversiteit aan talenten volledig tot hun recht kunne
Bianca van Leeuwen
Bianca van Leeuwen
Bianca van Leeuwen is adviseur, opleider en keynotespeaker en begeleidt managementteams bij het realiseren van hun veranderdoelen. Samen met Maaike Thiecke publiceerde ze Systemisch Transitiemanagment (2013). Daarvan zijn inmiddels meer dan 10.000 exemplaren verkocht. 

Praktische informatie

Locatie

AFAS Theater Leusden

AFAS Theater Inspiratielaan 3 3833 AV Leusden Nederland

Routebeschrijving

Programma

9:00 Ontvangt met koffie en thee
9:25 Introductie door dagvoorzitter Jaco van der Schoor
9:30 Bianca van Leeuwen
10:15 Thijs Homan
11:00 Pauze
11:30 Gytha Heins
12:15 Lunchpauze
13:15 Robin van Galen
14:00 Ikram Choho
14:45 Pauze
15:15 Matthijs Steeneveld
16:00 Jitske Kramer
16:45 Afsluiting en borrel

Voorwaarden

Organisatie
Het Jaarcongres Teamcoaching wordt georganiseerd door Boom Management Academy (onderdeel van Koninklijke Boom uitgevers). De factuur ontvang je van Koninklijke Boom uitgevers.

Kosten en korting
Prijs p.p. €595, exclusief btw, inclusief het boek Deep Democracy.

Bij aanmedlingen vanaf 3 personen geldt een groepskorting (prijzen zijn per persoon, ex. btw):

  • Regulier: €595
  • 3 - 5 personen:  €495 
  • 6 - 10 personen: €470
  • 11 - 15 personen: €445 

Kom je met een groep bestel dan de gewenste kaarten in één bestelling en geef in het opmerkingenveld aan dat je gebruik wil maken van de groepskorting. Of mail naar marketing@managementboek.nl.

Annuleren
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd dan kunt u tot een maand voor aanvang van het event kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het event betaalt u 25% van de deelname kosten. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd gratis laten vervangen door een collega.
Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Verder verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van Konklijke Boom uitgevers.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden