Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Masterclass

Inclusief Leiderschap

De kracht van het verschil

Masterclass met Henk Jan Kamsteeg, Madhu Mathoera, Philip Jordanov, Mireille Ollivieira, Joanne Bijleveld

Masterclass met Henk Jan Kamsteeg, Madhu Mathoera, Philip Jordanov, Mireille Ollivieira, Joanne Bijleveld

Inclusief Leiderschap

De kracht van het verschil

Met onder andere...

Henk Jan Kamsteeg Henk Jan Kamsteeg
Madhu Mathoera Madhu Mathoera
Philip Jordanov Philip Jordanov

Over deze masterclass

Heb jij ook:
- Conflicten en subgroep vorming binnen het team?
- Gebrek aan betrokkenheid van jouw team?
- Een hoog verloop percentage?
Dan is deze masterclass voor jou!

Waarom deelnemen?
Je krijgt diepgaand inzicht in de invloed van onbewuste vooroordelen en aannames binnen jouw team. Ontdek hoe ujeop een inclusieve wijze de diverse talenten binnen uw team kunt aansturen en strategieën kunt ontwikkelen om het volledige potentieel van de medewerkers te benutten. Deze masterclass bied je de benodigde tools en inzichten om uw leiderschap op een inclusieve manier te versterken.

Voor wie?
Dit programma is interessant voor bestuurders, managers, afdelingshoofden, leidinggevenden, teamleiders, coaches, medisch leiders, artsen, medisch of verpleegkundig specialisten of andere professionals die een (project)team aansturen en overige geïnteresseerden in de volgende branches en sectoren: ziekenhuizen, gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, overheid, onderwijs en het bedrijfsleven.

Wat je leert:
- Het creëren van een veilige, waarderende omgeving voor alle teamleden.
- Onbewuste vooroordelen herkennen en inclusie bevorderen.
- Het volledig potentieel van uw team bereiken.

Boekenpakket bij deze masterclass

De inclusieve organisatie
Madhu Mathoera
De inclusieve organisatie
29,95

Programma

9:15 Ontvangst met koffie en thee
9:30 Start
16:30 Afsluiting
9:30 Opening door dagvoorzitter Joanne Bijleveld
9:45 Leiderschap in Diversiteit en Inclusies
In de gesprekken over diversiteit blijven we vaak aan de oppervlakte. In de praktijk komen we vaak niet verder dan het ongemak of de vraag waarom én voor wie is dit belangrijk? Nederland is divers en zal alleen maar diverser worden. Hoe gaat uw organisatie hier mee om en wat vraagt dit van leiderschap? Hoe kunt u als leider op een gelijkwaardige wijze werken aan een inclusieve organisatie, waar medewerkers zich welkom voelen, zichzelf kunnen zijn en mee kunnen doen. Waarbij u kijkt naar talent én diversiteit. Durft u te experimenteren met nieuwe inclusieve inzichten?
11:00 Pauze
11:15 Blinde vlekken voor diversiteit ontdekken
Het creëren van een inclusieve werkomgeving is niet alleen een doel op papier, maar een essentiële ambitie voor veel organisaties. Het gaat erom hoe we ervoor zorgen dat diversiteit niet alleen een abstract concept blijft, maar daadwerkelijk wordt ervaren door alle teamleden. Dit vereist het herkennen van blinde vlekken en vooroordelen die ons denken en handelen kunnen beïnvloeden. We moeten ons bewust zijn van de privileges die sommigen van ons hebben en hoe deze privileges anderen kunnen belemmeren in het volledig deelnemen aan de werkomgeving. Deze lezing opent je de ogen en maakt je bewust van onbewuste denkpatronen en vooroordelen.
12:30 Lunch
15:00 Inclusieve besluitvorming en conflictresolutie
Hoe kunt u ervoor zorgen dat alle stemmen worden gehoord, zelfs als dit betekent dat niet iedereen zijn zin krijgt? In besluitvormingsprocessen zijn frictie en conflict onvermijdelijk. Mireille Ollivieira benadrukt het belang van het leren kennen van elkaar en het begrijpen van diverse perspectieven om de kracht van verschillende standpunten te benutten. Leidinggevenden kunnen ‘Deep Democracy’ omarmen door open vragen te stellen en de impact van beslissingen op individuen te begrijpen. Ontdek hoe deze aanpak bijdraagt aan effectieve en verbindende besluitvorming. Tijdens de lezing neemt Mireille u mee in haar verhalen die doorspekt zijn van herkenbare thema’s, blunders en successen.
16:30 Afsluiting

Sprekers

Henk Jan Kamsteeg
Henk Jan Kamsteeg
Henk Jan Kamsteeg is eigenaar van het trainingsbureau Proistamenos. Hij geeft trainingen en keynotes op het gebied van o.a. dienend leiderschap, inclusief leiderschap en storytelling. Daarnaast is hij auteur van diverse boeken zoals Dienend leiderschap, De kracht van het compliment en Spreken met passie; de kracht van storytelling, Inclusief leiderschap en Op weg naar een vitale organisatie
Madhu Mathoera
Madhu Mathoera
Madhu Mathoera is expert op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Ze laat zien hoe je diversiteit kan begrijpen, in kan zetten, kan versterken en met elkaar kan verbinden. Een diverse kijk op bedrijfsprocessen leiden tot meer medewerkers- en klanttevredenheid, hogere productiviteit, creativiteit en innovatie.
Philip Jordanov
Philip Jordanov
Philip Jordanov is a cognitive neuro-psychologist and head of training and consulting at Neurofied. He helps organizations such as Novo Nordisk, PVH, and Johnson & Johnson change and improve with insights from brain and behavioral science. He is a frequent guest lecturer at various universities and colleges.
Mireille Ollivieira
Mireille Ollivieira
Mireille Ollivieira is antropoloog, trainer en opgeleid als communicatiewetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en werkte 21 jaar als strategisch communicatieadviseur, woordvoerder en leiderschapstrainer bij de gemeente.
Joanne Bijleveld
Joanne Bijleveld
dagvoorzitter

Praktische informatie

Locatie

Carlton President Hotel - Utrecht

Carlton President Hotel Floraweg 25 3542 DX Utrecht

Routebeschrijving

Programma

9:15 Ontvangst
9:30 Opening
9:45 Madhu Mathoera: Leiderschap in Diversiteit en Inclusie
11:00 Break
11:15 Henk Jan Kamsteeg: Blinde vlekken voor diversiteit ontdekken
12:30 Lunch
13:30 Philip Jordanov: Overwin onbewuste denkpatronen en vooroordelen
14:45 Break
15:00 Mireille Ollivieira: Inclusieve besluitvorming en conflictresolutie
16:30 Afsluiting

Voorwaarden

De masterclass Inclusief Leiderschap wordt georganiseerd door De Academie, onderdeel van Bohn Stafleu van Loghum. Voor de afhandeling en facturatie van uw aanmelding geven uw persoonsgegevens aan deze partner door.
Bij u inschrijving ontvangt u het boek De inclusieve organisatie van Madhu Mathoera.

Groepskorting
Komt u met 3 of meer personen dan kunnen u een groepskorting bieden. De prijs is dan €499 p.p. (excl. BTW). Meld je in een keer voor 3 personen (of meer) aan via deze site en geef in het opmerkingenveld aan dat je van de korting gebruik wilt maken. De factuur wordt hierop aangepast.

Annuleren
De annuleringsvoorwaarden van De Academie zijn van toepassing.
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengt de organisator € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening.
Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan wordt het volledige inschrijfbedrag berekenend.
Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden