Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The 7 Habits of Highly Effective People

Powerful lessons in personal change

Paperback Engels 1999 9780684858395
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Niet leverbaar.
25,07

Samenvatting

In dit boek, waarmee Stephen Covey een miljoenenpubliek heeft bereikt, leert hij hoe managers de kwaliteit van hun persoonlijke leven, hun producten, diensten en organisaties kunnen verbeteren. De leider van de toekomst heeft een open oog voor zaken als rechtvaardigheid, integriteit, menselijke waardigheid, dienstbaarheid en kwaliteit. Covey beschrijft 7 eigenschappen die succesvolle mensen gemeenschappelijk hebben: proactiviteit, doelgerichtheid, beginnen bij het begin, denken in termen van win-win relaties, eerst begrijpen dan begrepen worden, synergetisch werken en evenwichtige zelfvernieuwing.

Dit boek is ook vertaald in het Nederlands als 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap'.

Specificaties

ISBN13:9780684858395
Trefwoorden:leiderschap
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:372
Druk:1
Verschijningsdatum:1-1-1999
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Rembrandt Inc.
Pierre de Winter | 28 april 2008
Het doet wat geforceerd aan. The 7 Habits of Highly Effective People van Stephen Covey langs het leven van Rembrandt van Rijn leggen om te kijken hoe het leiderschap van de vader der vaderlandse schilderkunst eruit zag. Of een SWOT-analyse maken van zijn schildersatelier, waarbij de ‘premium pricing’ die Rembrandt hanteerde (met andere woorden: hij wist wat zijn schilderijen waard waren en vroeg dat er ook voor) wordt gezien als een Sterkte en de strikt aan zijn unieke talent gebonden waarde van de schilderijen als een Bedreiging. Want stel dat-ie dood gaat, of – misschien erger nog – uit de mode raakt? Dan is het over en uit met de firma Rembrandt INC.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
16 stemmen
10
6
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Inhoudsopgave

Foreword

Part One: Paradigms and principles
Inside out
The seven habits - an overview

Part Two: Private victory
Habit 1 - Be proactive
Habit 2 - Begin with the end in mind
Habit 3 - Put first things first

Part Three: Public victory
Paradigms of interdependence
Habit 4 - Think win/win
Habit 5 - Seek first to understand, then to be understood
Habit 6 - Synergie

Part Four: Renewal
Habit 7 - Sharpen the saw
Inside-out again

Afterword

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The 7 Habits of Highly Effective People