Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Understanding Public Leadership

Paperback Engels 2019 9781352007459
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

A new edition of a popular textbook that provides a systematic and up-to-date introduction to the different approaches to understanding leadership in the public sector. This text draws together a wide range of enduring and cutting-edge scholarship to provide a clear and concise overview of the area. Written by two of the field’s leading experts, it uses real-world case studies to unpack the dilemmas and complexities facing leaders in contemporary democracies.
Now streamlined to further help students navigate this widely debated area, this is the ideal text for undergraduate and postgraduate modules on leadership on public administration and management courses. Moreover, with its balance between theory and applicability it is also a valuable resource for training courses for public sector professionals.

Specificaties

ISBN13:9781352007459
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Druk:2
Verschijningsdatum:18-12-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paul 't Hart

Paul 't Hart is hoogleraar Bestuurskunde aan de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen van de Universiteit Utrecht en co-decaan van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Daarvoor was hij werkzaam aan de Australian National University, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam en als gastonderzoeker te Stockholm en Oxford. Ook is hij langdurig parttime verbonden aan het National Defence College van Zweden en de Australia New Zealand School of Government (ANZSOG). Zijn belangrijkste expertise ligt op het gebied van politiek-bestuurlijke beleids- en besluitvorming, politiekambtelijke verhoudingen, publiek leiderschap, publieke verantwoording en crisismanagement. Hij publiceerde over deze en verwante onderwerpen zo'n 25 boeken en bundels en een veelvoud aan artikelen en essays in wetenschappelijke en praktijkgerichte vakbladen. Hij heeft ruime toegepaste onderzoeks- en advieservaring binnen het openbaar bestuur in Nederland, Zweden en Australië, onder meer bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst (nu AIVD), het openbaar ministerie en de politie, alsmede bij diverse beleidsdepartementen. Hij is een gepassioneerd opleider van professionals in het publieke domein en was voor de NSOB onder meer decaan van haar MPA opleiding en de Leergang Strategisch Politieleiderschap. Hij ontwikkelde in Australië voor ANZSOG de leergang Towards Strategic Leadership voor ambtenaren die op de drempel staan van senior leidinggevende functies. Hij is een veelgevraagd spreker op leergangen en congressen in binnen- en buitenland. Zie verder: http://www.uu.nl/rebo/medewerkers/PtHart.

Andere boeken door Paul 't Hart

Over Lars Tummers

Lars Tummers is hoogleraar bestuurs- en organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Andere boeken door Lars Tummers

Inhoudsopgave

1. Introducing Public Leadership.- 2. Varieties of Public Leadership.- 3. Leadership as Relational Work.- 4. Leading with Others.- 5. Leading in Time.- 6. Leading in Change.- 7. Leading in Crises.- 8. Evaluating Public Leadership.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Understanding Public Leadership