Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wikinomics

How Mass Collaboration Changes Everything

Gebonden Engels 2006 9781591841388
Niet leverbaar.

Samenvatting

Vandaag de dag ontstaan nieuwe creatieve ideeën en producten door de wereldwijde samenwerking van duizenden of zelfs miljoenen mensen via het internet. Sommige bedrijven zien in de groei van deze massale online gemeenschappen een grote bedreiging. 'Wikinomics' daarentegen bewijst aan de hand van een grootschalig onderzoek dat die vrees ongegrond is en niet productief. Stel u open als bedrijf, deel uw kennis en nodig de massa uit mee te denken. Innovatie, groei en succes zijn het resultaat.

Don Tapscott en Anthony D. Williams beschrijven de belangrijkste succesfactoren van de web 2.0 economie: wees open, wissel informatie uit, deel informatie en producten met iedereen, werk wereldwijd zonder grenzen. De grote kracht van dit boek is de veelheid aan praktijkvoorbeelden van bijvoorbeeld Flickr, Second Life, Wikipedia, YouTube en Proctor & Gamble. 'Wikinomics' is het nieuwe handboek voor het zakendoen in de 21ste eeuw.

Specificaties

ISBN13:9781591841388
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:330
Uitgever:Portfolio
Druk:1

Expertrecensies (2)

Het proces van crowdsourcing
Nienke van Oeveren | 25 september 2008
Het boek Wij weten meer dan ik staat vol met inspirerende voorbeelden van de bijdrage van ‘de massa’ aan het bedrijfsproces. Dit boek is dan ook geschreven door Barry Libert, Jon Spector ‘en duizend anderen’.
Lees verder
De wereld verandert - nu ons brein nog...
Pierre Pieterse | 7 maart 2007
Overal lezen we dat de wereld om ons heen verandert. De wereld is plat geworden, aldus Thomas Friedman. Samenwerken heeft een geheel andere betekenis gekregen, aldus de auteurs van Wikinomics. Daniel Pink gaat in zijn boek A whole new mind nog een stapje verder. We gaan in de toekomst meer de rechterhelft van onze hersenen gebruiken, meent hij. De logische, lineaire vermogens die we in het 'Informatietijdperk' nodig hadden, worden vervangen door empatische, creatieve vermogens in wat hij het 'Conceptuele tijdperk' noemt. Slecht nieuws dus voor eenieder die zich heeft omgeschoold tot programmeur of net z'n MBA heeft gehaald: in de toekomst is er namelijk juist behoefte aan artiesten, ontwerpers, verhalenvertellers, die gebruik maken van de rechterhersenhelft.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Don Tapscott: ‘Wij hebben veertig jaar om de wereld opnieuw in te richten’
Hans van der Klis 29 juni 2009 Don Tapscott werkt aan een nieuw boek: ‘Rebuilding the World’ luidt de werktitel. De instituties die hun intrede deden tijdens de industrialisering van de economie voldoen niet meer, is zijn overtuiging. Maar de jonge generatie, opgegroeid met een volledig nieuw perspectief op de wereld om ons heen, gaat ons met behulp van internet helpen de wereld opnieuw vorm te geven.
achtergrond
De waarheid van Wikipedia
Bertrand Weegenaar 10 april 2008 De documentaire 'Wiki's Waarheid' van de VPRO geeft een goed overzicht van de voor- en tegenstanders van open publicatie op sites als Wikipedia.com.

Over Don Tapscott

Don Tapscott is auteur van onder meer De digitale economie en The Naked Corporation en ceo van New Paradigm.

Andere boeken door Don Tapscott

Over Anthony Williams

Anthony D. Williams is afgestudeerd aan de London School of Economics.

Andere boeken door Anthony Williams

Inhoudsopgave

Introduction
Subtitles

1. Wikinomics
2. The Perferct Storm
3. The Peer Pioneers
4. Ideagoras
5. The Prosumers
6. The New Alexandrians
7. Platforms for Participation
8. The Global Plant Floor
9. The Wiki Workplace
10. Collaborative Minds
11. The Wikinomics Playbook

Acknowledgements
Notes
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wikinomics