Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Basisboek data driven marketing

Benut de kracht van databedreven marketing

Paperback NL 2023 9789001078485
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

• Leert studenten hoe je data effectief en zinvol inzet
• behandelt alle facetten van data driven marketing
• aandacht voor online én offline marketing.

Let op: Basisboek data driven marketing is de nieuwe titel van Basisboek digital analytics!

Bij alles wat we online doen laten we digitale voetsporen na. Ook wat we in de ‘echte’ wereld doen wordt steeds vaker digitaal vastgelegd. Dit heeft gezorgd voor een explosieve groei in de hoeveelheid data waarover organisaties beschikken.

Het toepassen van die data door marketeers is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het draait niet alleen meer om metrics en het meten van resultaat; moderne organisaties werken data-gedreven en leren en optimaliseren continu op basis van data om zo de performance te verbeteren.

De tweede editie van dit boek heeft dan ook een nieuwe titel gekregen: Basisboek data driven marketing. Evenals de eerste editie is het boek een brede afspiegeling van het gebruik van data: van metrics tot privacy, data-communicatie en optimalisatie. Nieuw is dat het boek meer aandacht besteed aan een sterke toepassing in de praktijk. Zowel vanuit de organisatie (Hoe word je een data-gedreven organisatie wordt? Wat vraagt dat van de cultuur en de mensen?) als vanuit de marketeer (Hoe pas je data-gedreven werken toe in je marketingwerkzaamheden?). Het boek bereikt dit aan de hand van voorbeelden, nieuwe modellen en stappenplannen. Naast analytische vaardigheden is er in de nieuwe druk ook aandacht voor de 'zachte' kant (hoe ga je om met data & metrics?) en statistiek.

Doelgroep:
Basisboek data driven marketing is gericht op communicatie- en marketinggerichte opleidingen in het hoger onderwijs. Daarnaast is het zeer waardevol voor professionals die met datagedreven marketing aan de slag gaan.

Digitaal materiaal:
Studenten vinden op Hoger onderwijs online toetsen. Voor docenten staan er cases + uitwerkingen en PowerPoints.
Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten en daarnaast een set unieke vragen voor de docent: ideaal voor een tentamen! Toetsen kunnen worden geëxporteerd naar diverse formats.

Over de auteur(s):
Danny Oosterveer is een allround digital marketeer die zijn voorliefde voor de creatieve kant van marketing combineert met een passie voor data. Hij adviseert bedrijven over de inzet van digital marketing, verzorgt trainingen en is een veelgevraagde spreker op congressen, waarbij zijn focus ligt op contentmarketing, digital analytics, advertising, zoekmachineoptimalisatie, webontwikkeling en social media marketing. Als schrijver en blogger is Danny Oosterveer actief voor Marketingfacts, The Next Web, Frankwatching, Emerce, SportNext en TravelNext.

Specificaties

ISBN13:9789001078485
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:308
Uitgever:Noordhoff
Verschijningsdatum:4-4-2023
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek data driven marketing