Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Distributielogistiek

Werken vanuit ketenperspectief

Paperback Nederlands 2009 9789001712112
Verkooppositie 5054
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Distributielogistiek: werken vanuit ketenperspectief' geeft een breed overzicht van distributie en distributielogistiek. Een groot aantal actuele thema's op het raakvlak van markt en logistiek komt aan bod en wordt verduidelijkt aan de hand van recente illustraties en cases. Uitgangspunt hierbij is een integraal logistiek concept, met de rol van een manager distributielogistiek daarin verwerkt.

Na een positionering aan de hand van een aantal markttrends worden onder meer Europese distributielogistiek, contract logistics en retaillogistiek besproken. Supply chain management krijgt uitgebreide aandacht. Na een brede introductie worden de rol van ICT en E-logistics behandeld, onder meer aan de hand van enkele modellen die bij de realisatie van ketenlogistiek hun waarde in de praktijk hebben bewezen

Specificaties

ISBN13:9789001712112
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:332
Uitgever:Noordhoff
Druk:3
Verschijningsdatum:18-7-2009

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ad van Goor

Prof.dr. A.R van Goor (1949) studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Gedurende een vijftiental jaren is hij daar verbonden geweest aan de Faculteit der Economische Wetenschappen met als taken het geven van onderwijs en het verrichten van onderzoek op de vakgebieden logistiek, marketing en retailing. Van 1986 - 1992 was hij als hoogleraar bedrijfskunde aan de Open Universiteit te Heerlen verantwoordelijk voor het gestalte geven aan de vakgebieden logistiek en marketing. In 1988 sprak hij een oratie uit onder de titel: 'Trends in distributie en logistiek'. Eind 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar Logistiek aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn tweede oratie is getiteld: 'Value Added Logistics: valkuil of uitdaging?' ( 1993). Van 1998 tot 2005 is hij tevens hoogleraar Logistiek geweest aan de Universiteit Nyenrode, waar hij verbonden was aan het Center for Supply Chain Management, het Nivra en aan het Executive Management Development Center. Hij is auteur van meer dan 120 artikelen en (mede)auteur negen boeken, waaronder: het Poly Logistiek Zakboekje(4e druk, 2008), Beginnen met Logistiek( 2007) , Fysieke distributie: denken in toegevoegde waarde (4e druk,1999) ,Werken met distributie-logistiek ( 3e druk, 2008) , Van Logistiek naar Supply Chain Management ( 2001), Werken met Supply Chain Management ( 2006), European Distribution and Supply Chain Logistics ( 2003) en Logistics: Principles & Practice ( 2006) Daarnaast redacteur geweest van de Kennisbanken Logistiek en Supply Chain Management. Op vele logistieke congressen is hij spreker en/of dagvoorzitter. Sinds 1984 is hij parttime werkzaam als management-consultant en belast met projecten op het gebied van de distributielogistiek en SCM in uiteenlopende branches; vanaf 1992 onder de eigen naam Largo B.V. te Amersfoort. Hij is voorzitter geweest van de visitatiecommissie bij de hbo-opleidingen Technische Bedrijfskunde In verschillende functies is hij betrokken (geweest) bij de Vereniging Logistiek Management (in 2004 benoemd tot erelid) en bij de VEDIS (Vereniging voor Distributie Economie).Hij is lid van de Europese Logistieke Associatie (ELA) en de Amerikaanse beroepsorganisatie Council of Logistics Management (CLM), welke in 2005 is herdoopt tot Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP).

Andere boeken door Ad van Goor

Over Walther Ploos van Amstel

Prof. Dr. Walther Ploos van Amstel (1962) is afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Daarna heeft hij gewerkt voor een producent van toiletpapier en een producent van was- en reinigingsmiddelen. Daarna was hij meer dan 15 jaar werkzaam als organisatie-adviseur op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie. Hij is hoogleraar logistiek aan de Nederlandse Defensie Academie in Breda en Den Helder. Hij doet onderzoek naar onder meer: winnende logistieke netwerken, allianties en samenwerking en zgn. intelligente logistieke concepten: hoe kunnen krijgsmachten de grotere communicatiemogelijkheden benutten voor een betere inzet van militaire mensen en middelen? Tevens doceert hij aan onder meer Universiteit Nyenrode, Universiteit van Tilburg, Technische Universiteit Twente, IBO Bedrijfskunde, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit van Gent/Vlerick School of Management en Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is auteur van onder meer: - TELEAC cursus Logistiek - Inleiding logistiek - Logistiek - Logistiek management geïntegreerd - Werken met distributielogistiek - Customer service - European distribution and supply chain logistics - Van logistiek naar supply chain management - Fysieke distributie: denken in toegevoegde waarde, - Werken met supply chain management In 2002 heeft hij zijn promotie-onderzoek naar het functioneren van logistiek managers afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is onder meer voorzitter van de jury van de Nederlandse Logistiek prijs van de Vereniging Logistiek management, de redactieraad van Managementsite, de Expertisegroep Raad voor Verkeer en Waterstaat, de referentieraad van de Open Universiteit, de Beroepenveld Commissie Business Administration van het LOI en de Kennisraad van EVO en commissaris bij Versteijnen Logistics.

Andere boeken door Walther Ploos van Amstel

Inhoudsopgave

Inleiding
1. Markttrends in de distributielogistiek

Deel 1 Distributie: van concept naar toepassing
2. Integraal concept distributielogistiek
3. Europese distributielogistiek
4. Contract logistics
5. Retaillogistiek
6. Het managen van distributielogistiek


Deel 2 Distributie: het ketenperspectief
7. Op weg naar supply chain management
8. ICT in de distributielogistiek
9. E-business en e-logistics
10. Realisatie van verbeteringen in de supply chain

Antwoorden tussenvragen
Literatuuroverzicht
Illustratieverantwoording
Register
Over de auteurs

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Distributielogistiek