Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Sdu Wettenbundel Burgerlijk (proces)recht 2024-2025

Verzameling Nederlandse Wetgeving Deel B Studiejaar 2024-2025

Paperback Nederlands 2024 9789012409841
Nog niet verschenen, verwacht op 29‑07‑2024
39,95

Samenvatting

Wetgeving Burgerlijk (proces)recht bevat een op het onderwijs afgestemde selectie van wet- en regelgeving op het gebied van het burgerlijk (proces)recht. De inhoud komt overeen met deel B van de Sdu Wettenbundel. De selectie van wet- en regelgeving is van belang voor het onderwijs op universitair en hbo-niveau en is daarnaast ook zeer bruikbaar voor juridische professionals.

De kern van Wetgeving Burgerlijk (proces)recht betreft het positieve in Nederland geldende recht. Daarnaast is in sommige gevallen ook toekomstig recht opgenomen. Alle opgenomen teksten zijn bijgewerkt tot en met 15 mei 2024. Wetgeving waarvan bij het ter perse gaan van deze bundel bekend was dat deze voor of op 1 augustus 2024 in werking zou treden, is eveneens verwerkt.

Wetgeving Burgerlijk (proces)recht omvat die wet- en regelgeving die onmisbaar is in de opleiding van de studie rechten op universitair en hbo-niveau. Bij de selectie van de opgenomen wet- en regelgeving heeft de redactie voor ogen gehad om de gebruiker een zo compleet mogelijke verzameling van wetten en andere regelgeving te bieden op het gebied van burgerlijk (proces)recht. De wet- en regelgeving in de is toegankelijk gemaakt door een slim zoeksysteem, praktische zelfklevende tabs, handige margeteksten en een uitvoerig trefwoordenregister.

Auteurs
Wetgeving Burgerlijk (proces)recht 2024-2025 staat onder redactie van:
- mr. A.L.M. Keirse, hoogleraar Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht en raadsheer aan het Gerechtshof Amsterdam
H.J. de Kloe, docent Ondernemings- en Insolventierecht aan de Erasmus School of Law
- mr. A.I.M. van Mierlo, hoogleraar Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht Erasmus School of Law (Rotterdam), hoogleraar Privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en advocaat te Rotterdam
- mr. B.A. Schuijling, hoogleraar Burgerlijk recht en directeur Onderzoekcentrum Onderneming en Recht, Radboud Universiteit Nijmegen
- mr. dr. L.C.A. Verstappen, hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder Notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen
- dr. M. Zilinsky, universitair docent Internationaal Privaatrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en adviseur bij Houthoff.

Specificaties

ISBN13:9789012409841
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:2744
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:29-7-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over A.L.M. Keirse

Mr. A.L.M. Keirse is universitair hoofddocent burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en RIO bij de rechtbank Groningen.

Andere boeken door A.L.M. Keirse

Over Toon van Mierlo

Prof.mr. A.I.M. van Mierlo (1957) is, na zijn studie en promotie aan de Universiteit van Nijmegen, aanvankelijk werkzaam geweest in de advocatuur te Den Haag en Amsterdam. Vanaf 1993 is hij hoogleraar burgerlijk recht en burgerlijk procesrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Sedert 2002 combineert hij die werkzaamheden met de advocatuur, thans bij NautaDutilh te Rotterdam.

Andere boeken door Toon van Mierlo

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sdu Wettenbundel Burgerlijk (proces)recht 2024-2025