Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

OR en leeftijdsbewust personeelsbeleid

Basiskennis

Paperback Nederlands 2006 9789013037838
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

In onze samenleving lijkt er een voorkeur te bestaan voor jong. Jong wordt geassocieerd met: mooi, snel, dynamisch, veranderingsgezind en voorzien van de laatste kennis. Bij oud komen beelden boven van: star, verouderde kennis, niet willen veranderen, het altijd beter weten, et cetera.

Ook ten aanzien van werknemers leeft er een dergelijk beeld. Oudere werknemers worden als lastig ervaren: ze zijn duur, werken niet actief mee aan koerswijzigingen en reorganisatie en zijn niet bereid om voortdurend te blijven leren.

Maar kloppen deze generalisaties wel? Wanneer is een werknemer eigenlijk oud en wanneer is hij jong? Wat heeft leeftijd te maken met het functioneren in arbeidsorganisaties? Waarom is leeftijdsbewust personeelsbeleid zo'n issue? Wat kan de rol zijn van ondernemingsraden bij het bepalen of leeftijdsbewust beleid nodig is en hoe het er eventueel uit moet zien? Op al deze vragen probeert dit boekje antwoorden te geven.

Specificaties

ISBN13:9789013037838
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:82
Druk:1

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Johannes Kooistra

Johannes Kooistra (1970) is al 24 jaar trainer en adviseur voor iedereen die naar invloedrijke medezeggenschap verlangt. Sinds 1 januari 2015 is hij in dienst van het CAOP. Johannes ondersteunt ondernemingsraden bij het scherp beschrijven van hun standpunten en helpt hen bij het overtuigend presenteren van hun standpunten. Groepen hebben daar op verschillende manieren baat bij: een presentatie voorbereiden levert een beter doordachte mening op, presentatievaardigheden vergroten de invloed op een besluit en samen werken aan een presentatie geeft inzicht in hoe de groep samenwerkt. Johannes ontwikkelt regelmatig nieuwe methoden voor effectieve trainingen. En hij schrijft graag over medezeggenschap, o.a. 'Lang leve de ondernemingsraad!', 'De ondernemingsraad als krachtige leeromgeving', 'Gloedvol debatteren voor ondernemingsraden' en 'Veranderjazz'. Johannes heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Johannes Kooistra

Over Annemarie van der Wel

Annemarie van der Wel is gespecialiseerd in het verbeteren van samenwerking in teams en organisaties. Ze begeleidt teams en organisaties en verzorgt als (team)coach en trainer workshops en in company-trainingen.

Andere boeken door Annemarie van der Wel

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Ontwikkelingen
3. Inzetbaarheid
4. Leeftijdsbewust personeelsbeleid
5. Instrumenten van leeftijdsbewust personeelsbeleid
6. Zeven stappen om te komen tot leeftijdsbewust personeelsbeleid
7. De rol van medezeggenschap

Literatuur
Register
De auteurs
Ook leverbaar in de serie OR praktijk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR en leeftijdsbewust personeelsbeleid