Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beter communiceren met voelers, denkers en doeners

Paperback Nederlands 2009 9789013065329
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Als mensen over hun werk of hun privérelaties zeggen dat er 'slecht of te weinig gecommuniceerd wordt', dan bedoelen ze meestal dat problemen onuitgesproken blijven, dat conflicten blijven sudderen en dat er daardoor een soort algemene onvrede is ontstaan.

Omdat irritaties en conflicten zo vaak genegeerd worden of onder de tafel verdwijnen, kan de indruk ontstaan dat we niet in staat zijn om over problemen te communiceren. Dat is maar ten dele waar. Een veel belangrijkere oorzaak is ons onvermogen om ons in te leven in de totaal verschillende denk- en belevingswerelden van de mensen om ons heen.

Dit boek biedt een handzaam 4-stappenmodel om irritaties en conflicten met mensen - zowel privé als zakelijk - op te lossen. Dit communicatiemodel wordt toegepast op de specifieke typologie van Voelers, Denkers en Doeners, die immers ieder hun eigen manier hebben om conflicten aan te gaan of te vermijden. Voelers schieten bijvoorbeeld snel in wantrouwen en met hen moet je in gesprekken uitgebreid de tijd nemen voor hun emoties en gekwetstheid. Bij Doeners moet je juist voortvarend zijn en snel oplossingen aandragen. Een Denker maak je het gelukkigst wanneer je probeert de emoties buiten het gesprek te houden en de verschillende aspecten van het gesprek systematisch onder de loep neemt.

Specificaties

ISBN13:9789013065329
Trefwoorden:gevoel, communiceren
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:132
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:7-6-2013

Expertrecensies (2)

Beter communiceren met voelers, denkers en doeners
Joke Verplanke | 21 januari 2010
'Beter communiceren met Voelers, Denkers, Doeners' van Sjaak Overbeeke leert u beter om te gaan met irritaties en conflicten, of ze zelfs geheel te voorkomen. U krijgt een eenvoudig stramien aangeboden om conflictgesprekken effectief aan te gaan. Vervolgens wordt dit vertaald naar specifieke Voeler-, Denker- en Doener-situaties.
Lees verder
Beter communiceren met voelers, denkers en doeners
Martin van 't Klooster | 22 september 2009
Wie herkent niet de eigen verbazing en onmacht als een conflict met een collega, medewerker of opdrachtgever maar voort duurt en bedroevend eindigt? Of het vervelende gevoel dat u en uw medewerker wel op een heel verschillende golflengte communiceren? Sjaak Overbeeke geeft in ''Beter communiceren met voelers, denkers en doeners' een concreet uitgewerkt stappenplan en tips om voortaan effectiever te handelen.
Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
4 stemmen
1
1
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sjaak Overbeeke

Sjaak Overbeeke is trainer, therapeut, docent en schrijver op het gebied van emotionele intelligentie, communicatie, leiderschap en teamontwikkeling. Hij publiceerde reeds drie boeken over persoonlijkheidstypes, communicatie en ethiek. Hij geeft regelmatig trainingen en workshops rondom het thema ‘voelen en denken’.

Andere boeken door Sjaak Overbeeke

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1 - Theorie

1. Waarom communiceren vaak moeilijk is
2. De wereld van de Voeler, Denker en Doener
3. Hoe tegenstellingen tot irritatie en conflicten kunnen leiden
4. Hoe we door betere communicatie irritaties en conflicten kunnen oplossen - het model

Deel 2 - Praktijk: beter communiceren

5. Beter communiceren met Voelers
6. Beter communiceren met Doeners
7. Beter communiceren met Denkers
8. Vijf conflictverwarders
9. Vertaalwoordenboek voor Voelers, Denkers en Doeners
10. Encyclopedie van Voelers, Denkers en Doeners

Literatuur

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beter communiceren met voelers, denkers en doeners