Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

RI&E in de praktijk

Paperback Nederlands 2010 9789013068542
Voormalig top 100Totaal 3 dagen
Verkooppositie 119Hoogste positie: 93
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De preventiemedewerker vervult een belangrijke functie binnen de organisatie. Steeds meer is hij het centrale aanspreekpunt voor arbeidsomstandigheden binnen de organisatie. De preventiemedewerker is immers vaak de enige die met regelmaat op de verschillende werkplekken komt. Ook fungeert hij als vraagbaak voor de andere werknemers en de werkgever. Voor die laatste is de preventiemedewerker de belangrijkste adviseur op arbogebied. Ook vraagt de werkgever de preventiemedewerker het voortouw te nemen bij de zorg voor de arbeidsomstandigheden.

De serie 'De preventiemedewerker aan het werk' verschaft de preventiemedewerker alle praktische informatie die hij nodig heeft om deze taak goed uit te kunnen voeren. Waar het boek 'Preventiemedewerker, een praktische handleiding' alle basisinformatie biedt, geeft deze serie een verdere praktijkgerichte uitwerking per thema.
Eerder verschenen in deze serie:
- Arbobeleid in de Praktijk
- BHV in de Praktijk

In dit deel staat risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) centraal. De preventiemedewerker krijgt veel praktische informatie over de wijze waarop een RI&E opgezet kan worden, de plannen die daarbij een rol spelen en de middelen die noodzakelijk zijn. Met dit boekje in de hand kan de preventiemedewerker de situatie in de eigen organisatie beoordelen en adviezen geven over opzet of verbetering van de RI&E.

Specificaties

ISBN13:9789013068542
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:84
Uitgever:VMN Media
Verschijningsdatum:19-3-2010

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pieter Diehl

Pieter Diehl is manager bij 'Management & Consultancy' Edux te Breda. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van implementatietrajecten voor managementsystemen zoals OHSAS, INK, levensfasebewust personeelsbeleid en vitaliteit. Hij is voorzitter van de Beroepsvereniging Arbo Adviseur (BvAA.nl), de beroepsvereniging voor preventiemedewerkers. Naast zijn werkzaamheden is hij examinator en docent aan de opleiding van Hogere veiligheidskunde en aan de Hogeschool Wet-Brabant.

Andere boeken door Pieter Diehl

Over Henk Koenders

Henk Koenders is manager inspecties bij de directie Arbeidsmarktfraude van de Arbeidsinspectie. Als docent en examinator is hij verbonden aan vele opleidingen, zoals de opleiding tot hogere veiligheidskundige van de stichting PHOV, de opleiding tot bedrijfsarts en arboadviseur van de Netherlands School of Public and Occupational Health en opleiding risicomanagement van de Haagse Hogeschool. Daarnaast heeft hij een groot aantal publicaties op zijn naam staan.

Andere boeken door Henk Koenders

Inhoudsopgave

Voorwoord bij de serie

1. Inleiding
1.1 Risico-inventarisatie volgens de wetgeving
1.2 Het begrip gevaar
1.3 De termijn waarbinnen de inventarisatie uitgevoerd wordt
1.4 De frequentie van de risico-inventarisatie
1.5 De omgevingsanalyse
1.6 Toetsing van de RI&E
1.7 En als u niets doet?
1.8 De arbocatalogus

2. Inventariseren

3. Plannen maken

4. Plannen uitvoeren

5. Evaluatie en bijstellen

6. De RI&E in de jurisprudentie

Literatuur
Internet
Over de auteurs
Bijlagen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        RI&E in de praktijk