Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013134445. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Milieuprivaatrecht

Paperback Nederlands 2023 9789013174274
Nog niet verschenen, verwacht op 11‑12‑2023

Samenvatting

Milieu en klimaat behoren tot de meest urgente maatschappelijke problemen van dit moment. Steeds meer juristen krijgen dan ook te maken met het milieuprivaatrecht, zowel aan de academie als in de rechtspraktijk. Deze 4e geheel herziene druk bevat een complete behandeling van juridische vragen op het raakvlak tussen privaatrecht en milieu.

Welke mogelijkheden biedt het privaatrecht aan burgers om op te treden tegen hinder en milieuverontreiniging in hun omgeving? Welke bescherming biedt een (milieu)vergunning bedrijven daartegen? Welke remedies biedt het privaatrecht belangenorganisaties om op te komen voor klimaat, natuur en milieu? En welke grenzen worden daaraan gesteld? Kan de overheid de kosten verhalen die zij maakt om een aantasting van het milieu te voorkomen of te herstellen?

Dit zijn maar enkele van de vragen die in Milieuprivaatrecht aan bod komen. Deze vierde geheel herziene druk bevat een complete behandeling van juridische kwesties die zich voordoen op het raakvlak tussen privaatrecht en milieu.

De titel geeft inzicht in de actuele stand van zaken op het gebied van het milieuprivaatrecht. Verhaal van schade en handhaving van milieunormen door middel van het privaatrecht vormen de twee leidende thema’s. Uiteenlopende deelonderwerpen op het gebied van het contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht passeren daarbij de revue. Van dwaling bij koop tot meervoudige causaliteit en verjaring. Ook aan het toenemend belang van de internationale dimensie, zoals de doorwerking van Europees recht en internationale verdragen in het Nederlandse recht wordt ruimschoots aandacht besteed.

Dit alles maakt de 4e druk van Milieuprivaatrecht van grote waarde voor de praktijkjurist in advocatuur en rechtspraak, in bedrijfsleven en bij de overheid, in het bijzonder op de gebieden van het aansprakelijkheidsrecht en onroerendgoedrecht en het milieurecht. Daarnaast is het geschikt als studieboek voor zowel privaatrechtelijke als milieurechtelijke vakken.

Specificaties

ISBN13:9789013174274
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:344
Druk:4
Verschijningsdatum:14-12-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Milieuprivaatrecht