Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Op het spoor van het goederenrecht

Gebonden Nederlands 2024 9789013175790
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze bundel bevat bijdragen op het gebied van het vermogensrecht, in het bijzonder het goederenrecht met actuele en controversiële onderwerpen. Op het spoor van het goederenrecht verschijnt ter gelegenheid van het afscheid van Wim Reehuis als hoogleraar privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Op het spoor van het goederenrecht bevat een grote variëteit aan bijdragen op het gebied van het vermogensrecht, in het bijzonder het goederenrecht van toonaangevende auteurs. Er komen actuele en controversiële onderwerpen aan bod, zoals de mogelijkheid van verpanding van coronasubsidies, de reikwijdte van de bancaire zorgplicht en de mogelijkheid om goederenrechtelijke rechten te vestigen op onzelfstandige zaaksdelen en de kwalificatie van een Instagram-account als vermogensrecht.

Dit liber amicorum verschijnt ter gelegenheid van het afscheid van Wim Reehuis als hoogleraar privaatrecht van de Vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1982 tot 2024 was Wim verbonden aan deze vakgroep, sinds 1989 als hoogleraar. Deze bundel bevat bijdragen van (oud-)collega’s, promoti en andere bekenden van Wim.

Op het spoor van het goederenrecht is met name geschikt voor juristen die zich bezighouden met het algemene vermogensrecht; in het bijzonder wetenschappers, advocaten, rechters en bedrijfsjuristen.

Op het spoor van het goederenrecht:
- Vermogensrecht, in het bijzonder het goederenrecht
- Bijdragen van toonaangevende auteurs
- Actuele en controversiële onderwerpen

Specificaties

ISBN13:9789013175790
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:344
Druk:1
Verschijningsdatum:18-6-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op het spoor van het goederenrecht