Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Nieuwerwets organiseren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789023253402
Voormalig top 100Totaal 6 dagen
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

Er lijkt een bijna onverzadigbare behoefte te bestaan aan nieuwe vormen van organiseren. Bij veel bestaande organisatievormen voelen we ons blijkbaar onbehaaglijk: ze sluiten niet meer aan op de wereld die zo anders is dan een paar decennia geleden.

'Nieuwerwets organiseren' gaat over die nieuwe organisatievormen. Het boek is het resultaat van een exploratieve studie over de periode van een jaar in Nederland en daarbuiten. Aan de hand van een groot aantal interviews bij ‘nieuwe’ organisaties zijn zes organisatievormen geïdentificeerd: loslaten, protocolleren, cultiveren, parallel schakelen, verbinden en virtualiseren. Deze vormen blijken op allerlei verschillende manieren te worden toegepast.

Die nieuwe organisatievormen intrigeren: ze zijn soms radicaal anders dan de bestaande manier van denken over organiseren. Maar we moeten blijven nadenken en de nieuwe organisatievormen niet als de nieuwe waarheid zien. Daarom komen in het boek ook de schaduwzijden van de nieuwe manieren van organiseren aan de orde. Zo biedt dit boek een genuanceerd beeld van nieuwe organisatievormen – die vaak werken, maar soms ook niet.

'Nieuwerwets organiseren' is een boek voor iedereen die op zoek is naar een richting om zijn of haar organisatie opnieuw vorm te geven en de condities waaronder een gekozen organisatievorm effectief kan zijn.

Specificaties

ISBN13:9789023253402
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:16-6-2014
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (2)

Nieuwerwets organiseren
Fouad el Hajioui | 20 oktober 2014
Als junior adviseur en projectmedewerker heb je het plezier je iedere dag weer te kunnen verwonderen. Je verwonderen over hetgeen dat je ziet gebeuren bij de verschillende (project)organisaties die je binnentreedt: de verschillende stijlen van werken, de manieren van samenwerken, de verschillende sturingsmechanismen, de verschillende uitkomsten hiervan en al het andere dat een organisatie kleurt.
Lees verder
Nieuwerwets organiseren
Peter de Roode | 13 augustus 2014
Stichting Management Studies vroeg de auteurs van ‘Nieuwerwets organiseren’ om op zoek te gaan naar nieuwe organisatievormen. Het blijkt dat die in allerlei soorten en maten voorkomen. De verscheidenheid aan nieuwe organisatievormen bleek groter dan zij op voorhand hadden vermoed.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

opinie
Principes achter het protocolleren van professionals
Haiko van der Voort 5 november 2014 In deze aflevering van Tussen Droom & Daad legt Haiko van der Voort uit waarom we niet al te makkelijk van protocollen af moeten stappen.
interview
Hans de Bruijn: ‘Te veel testosteron is ook niet wenselijk’
Ronald Buitenhuis 28 augustus 2014 Welkom in de wereld van Nieuwerwets organiseren. In het gelijknamige boek worden zes grondvormen van nieuwerwets organiseren aangeboden. Helaas geen blauwdruk van hoe het moet, maar wel dwingt het boek van Hans de Bruijn c.s. tot nadenken over nieuw organiseren. Waarbij nieuw soms gerecycled oud is.
opinie
De wet van de misleidende wetmatigheid
Hans de Bruijn 19 juni 2014 Vraagstukken van organisatie en management zijn zelden zo eenduidig als ze worden voorgespiegeld door managementgoeroes. Een actuele trend is zelfsturing, ofwel de managerloze organisatie. Maar in weerwil van de Schriftgeleerden van de managementwereld heeft ook dit idee schaduwzijden.

Over Hans de Bruijn

Prof. dr. Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Hij is daarnaast onder andere verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag en programmaleider Governance aan het Netherlands Institute for City Innovation Studies.

Andere boeken door Hans de Bruijn

Over Haiko van der Voort

Haiko van der Voort is docent-onderzoeker organisatiekunde aan de TU Delft. Hij is gepromoveerd op de vraag hoe organisaties en branches zichzelf reguleren. Waar worden afwegingen gemaakt? En door wie? Hij doceert studenten en professionals.

Andere boeken door Haiko van der Voort

Over Harald Warmelink

Harald Warmelink is docent en onderzoeker aan de Technische Universiteit Delft en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij werkt op het snijvlak van gaming en organisatie, en publiceerde recentelijk het boek Online Gaming and Playful Organization.

Andere boeken door Harald Warmelink

Over Ruben van Wendel de Joode

Ruben van Wendel de Joode is partner bij Common Eye, een adviesbureau gespecialiseerd in samenwerken in allianties, netwerken en partnerships. Ruben geeft advies, verzorgt trainingen en is gastdocent. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar virtuele netwerken.

Andere boeken door Ruben van Wendel de Joode

Over Nikki Willems

Nikki Willems werkt als adviseur bij Common Eye. Hiervoor werkte ze bij Adviestalent, Twynstra Gudde. Ze houdt zich bezig met verschillende vraagstukken op het terrein van samenwerken, strategie en werken in netwerken. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een samenwerkingsstrategie, het begeleiden van organisaties die een samenwerking willen aangaan, het ontwikkelen van een netwerk, of het doen van een evaluatie. Ook doet ze onderzoek en publiceert ze nieuwe inzichten. Zo schreef ze mee aan o.a. het boek Nieuwerwets organiseren (2014) en Leren werken in en met netwerken (2018).

Andere boeken door Nikki Willems

Inhoudsopgave

Ten geleide
Cases
Managementsamenvatting

1. Nieuwerwets organiseren
2. Meer met minder management: Loslaten
3. Vrijheid in gebondenheid: Protocolleren
4. Grip op het ongrijpbare: Cultiveren
5: Het onverenigbare verenigen: Parallel schakelen
6. Naar inter-organisatorische positionering: Verbinden
7. Als grenzen van organisaties vervagen: Virtualiseren
8. Opnieuw organiseren: bevindingen over nieuwerwets organiseren

Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nieuwerwets organiseren