Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op eigen kracht

Arbeidsrelaties na de verzorgingsstaat

Paperback Nederlands 2011 9789024400775
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Onafhankelijke werknemers zijn werknemers die aan de eisen van deze tijd voldoen. Zij zijn onafhankelijk ten opzicht van de werkgever, de arbeidsmarkt en de verzorgingsstaat.

In 'Op eigen kracht' beschrijft de auteur vier aspecten die de onafhankelijke werknemer typeren:

- werken aan het eigen vakmanschap of professionaliteit
- juist gebruik van collectieve voorzieningen zoals scholing, revalidatie
- het benutten van kansen op de arbeidsmarkt (externe mobiliteit)
- het zelf creëren van een financiële reserve

Deze aspecten worden in het boek verder uitgewerkt, zowel vanuit de optiek van organisatie-verandering en Human Resource Management als vanuit de optiek van het arbeidsvoorwaardenbeleid.

Uitgangspunt in 'Op eigen kracht' is 'het nieuwe werken', waarbij zowel de arbeidsorganisatie (vraagkant) als de arbeidsmarkt (aanbodkant) wordt belicht. Met behulp van analysemateriaal en voorbeelden uit uiteenlopende sectoren wordt beschreven wat de belangrijkste veranderingen zijn op het werk, welke eisen dit stelt aan werknemers en welke nieuwe eigenschappen worden gevraagd.

Het boek is geschreven voor HR-managers, CAO-onderhandelaars en beleidsadviseurs. Door de toegankelijke stijl is het ook geschikt voor leidinggevenden en OR-leden.

Specificaties

ISBN13:9789024400775
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:230
Druk:1
Verschijningsdatum:20-1-2015
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

podcast
Kees Korevaar over loopbaanbeleid
Ben Kuiken 18 mei 2011 ‘Werknemers moeten steeds meer de energie uit zichzelf halen.’ Kees Korevaar geeft met Op eigen kracht handvatten voor de lerende organisatie. Wat kunnen bestuurders, HR-managers en OR-leden doen om te zorgen dat medewerkers zich blijven ontwikkelen?
interview
Op eigen kracht
Ben Kuiken 17 mei 2011 De arbeidsmarkt verandert in razend tempo. De overheid trekt zich steeds verder terug en de relatie tussen werkgever en werknemer wordt steeds minder hecht. Wat betekent dit voor de rol van de vakbonden, de HR-afdeling van bedrijven en voor de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer? Deze en andere vragen onderzoekt Kees Korevaar in het boek Op eigen kracht.

Over Kees Korevaar

Kees Korevaar is gespecialiseerd in arbeidsvraagstukken. Hij houdt zich bezig met CAO-beleid en organisatievernieuwing. Hij is gefascineerd door organisaties waarin werknemers zich kunnen ontwikkelen.

Andere boeken door Kees Korevaar

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op eigen kracht