Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Praktijkgerichte ontwikkelingspsychologie

van wieg tot hangplek: de ontwikkeling van 0-tot 21-jarigen

Paperback Nederlands 2017 9789024415519
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek behandelt de ontwikkelingspsychologie van kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar. In leesbare taal worden de ontwikkelingen op cognitief, sociaal en emotioneel gebied uiteengezet.
De ontwikkelingen die kinderen en jongeren doormaken, worden beschreven aan de hand van ontwikkelingstaken. Zo zijn er bijvoorbeeld de ontwikkelingstaken van het verwerven van een veilige basis, het leren omgaan met anderen en het verwerven van een eigen identiteit, maar ook het omgaan met vrije tijd en het kiezen van een opleiding en beroep.
Dit boek is geschikt voor studenten van de Pabo, Social Work, HBO-pedagogiek en HBO-psychologie. Ook andere professionals die betrokken zijn bij kinderen en jongeren kunnen er handvatten aan ontlenen voor het omgaan met deze doelgroep. Er wordt steeds een praktijkgerichte toepassing gemaakt van de theorie. Wat valt op aan het gedrag van deze kinderen en jongeren, welke beschermende factoren en welke risicofactoren zijn aan te wijzen. Het boek belicht ook steeds de sterke kanten en mogelijkheden van kinderen en jongeren.
In de bijbehorende digitale ruimte staan videofragmenten van uiteenlopende situaties. Daarnaast zijn er per hoofdstuk mc-vragen en een casus met vragen te vinden. Dit kan gebruikt worden als lesmateriaal maar ook als oefenmateriaal dat kan helpen bij de voorbereiding op een toets.
Marjan en Petra de Bil zijn allebei psycholoog.
Marjan werkt als gz-psycholoog bij Yulius kinder- en jeugdpsychiatrie, als hoofdbehandelaar van een ambulante behandelgroep, en in een eigen praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie. Zij onderzoekt en behandelt kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek. Daarnaast werkt ze bij de RINO Groep als docent voor de gz-opleiding.
Petra werkt als hogeschoolhoofddocent aan de HZ University of Applied Sciences. Zij geeft daar colleges maar is ook studentenpsycholoog en onderzoeker. Ze is gepromoveerd op groepsvorming en sociale uitsluiting in de brugklas. Daarvoor heeft zij vijftien jaar gewerkt met jongeren met (ernstige) gedragsproblemen, zowel in het speciaal onderwijs als in het welzijnswerk.
Bij de herziene druk:
In deze geheel herziene druk hebben de auteurs alle hoofdstukken aangepast aan de actualiteit. Zo wordt er bij afwijkingen van de normale ontwikkeling gebruik gemaakt van de termen uit de DSM-V en zijn onderwerpen als passend onderwijs, cyberpesten en radicalisering toegevoegd. Inzichten vanuit recent onderzoek, zoals de gevolgen van trauma zijn geïntegreerd in de hoofdstukken. Nieuw zijn ook de mc-vragen en de casussen per hoofdstuk die in de digitale ruimte te vinden zijn.

Specificaties

ISBN13:9789024415519
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:396
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:12-7-2017
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Petra de Bil

Petra de Bil is psycholoog en gepromoveerd op het onderwerp groepsvorming en sociale uitsluiting bij jongeren. Ze werkt bij de HZ University of Applied Sciences als studentenpsycholoog en begeleider afstudeeronderzoek. Petra is ook (co)auteur van 'Praktijkgerichte ontwikkelingspsychologie en Onderzoek in 15 stappen'. Daarnaast schreef ze het boekje 'Lege gangen', over een moeder van een transgenderkind.

Andere boeken door Petra de Bil

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkgerichte ontwikkelingspsychologie