Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oplossingsgerichte intervisie

Paperback Nederlands 2010 9789024418572
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Traditionele intervisiemodellen richten hun focus op het probleem. Oplossingsgerichte intervisie is een verandering ten aanzien van de wijze waarop de vraag of de problematiek benaderd wordt. De aandacht is hierbij gericht op het realiseren van het gewenste toekomstbeeld.

'Oplossingsgerichte intervisie' laat aan de hand van een casus en praktijk­ voorbeelden zien hoe het stappenplan van het reflecting team­intervisiemodel er in de praktijk uitziet. De oefeningen dagen de lezer uit om zijn vraag of problematiek op oplossingsgerichte wijze te benaderen.

Reflecting team­intervisie is een model dat het accent legt op effectiviteit van intervisie, door aandacht te besteden aan de concreet meetbare oplossingen. Het reflecting team analyseert daartoe het intervisieproces en geeft feedback aan de intervisiedeelnemers. Op deze wijze kunnen organisaties en opleidingen het model inzetten om resultaatgericht te werken.

Het boek is bedoeld voor intervisiebegeleiders, teamcoaches en managers die intervisie in hun organisatie of opleiding willen toepassen.

Specificaties

ISBN13:9789024418572
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:135
Druk:1
Verschijningsdatum:23-11-2010

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Levi van Dam: ‘Dit onderwerp frustreerde mij’
Pierre de Winter 30 augustus 2011 Intervisie is een mooi woord voor leren door onder collega's over ‘het vak’ te praten. Met het boek Oplossingsgerichte intervisie schreef Levi van Dam een herziene versie van zijn eerdere boek over hetzelfde onderwerp uit 2007: Het reflecting-team intervisiemode. Wat dat model is, wat het effectief maakt en waarom deze herziene versie, wil hij ons graag vertellen.
podcast
Levi van Dam over oplossingsgerichte intervisie
Pierre de Winter 15 februari 2011 ‘Zou ik oplosingsgericht denken en het reflecting teammodel kunnen koppelen aan intervisie?’ Levi van Dam slaagde hierin en schreef Oplossingsgerichte intervisie. Hij toetste dit in de praktijk en het bleek effectief. M&L vraagt Van Dam hoe zijn model werkt en of hij heeft treffend voorbeeld heeft.

Over Levi van Dam

Levi van Dam is afdelingshoofd en onderzoeker bij Zandbergen, een instelling voor Jeugd & Opvoedhulp. Daarnaast schrijft hij een column over de combinatie praktijk en onderzoek voor het Sociaal Agogisch vakblad Sozio en verzorgt hij trainingen op het gebied van oplossingsgericht denken en intervisie. Hij is werkzaam geweest als docent SPH aan de Hogeschool van Amsterdam.

Andere boeken door Levi van Dam

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Handout reflecting team-intervisiemodel

1. Van probleem naar oplossing
2. Verwoorden
3. Het reflecting team-intervisiemodel in praktijk
4. Wat gebeurt er tijdens reflecting team-intervisie?
5. De winst van het model in de ontwikkeling van intervisie
6. Extra toepassingsmogelijkheden van het model

Dankwoord
Bijlage met overzicht van de stappen plus spelregels
Bijlage met evaluatievragen voor na de derde bijeenkomst
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oplossingsgerichte intervisie