Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De STAR-methode

Selecteren, beoordelen en ontwikkelen van talent

Paperback Nederlands 2009 9789089651457
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 5564Hoogste positie: 26
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Medewerkers onthullen met hun gedrag veel van wie ze zijn, wat ze kunnen en hoe ze werken. Gedrag is naast resultaten dan ook een belangrijke factor in hun functioneren. Maar resultaat is meetbaar en daarom vaak helder, iets wat voor gedrag veel minder vanzelfsprekend geldt. In de praktijk kost het doorgaans de grootste moeite om gedrag inzichtelijk te krijgen, bespreekbaar te maken, daarover feedback te geven en medewerkers op basis daarvan te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Situatie, Taak, Actie en Resultaat - STAR - maken duidelijk wat in een praktijksituatie de opdracht of het doel was, wat iemand toen heeft gedaan en wat het effect daarvan was. De STAR-methode helpt u om gedrag en competenties te herkennen en te gebruiken:
- in het selectiegesprek om een inschatting te maken van een kandidaat;
- bij beoordelingen om inzicht te krijgen in functioneren;
- bij coaching om medewerkers te helpen bij hun ontwikkeling.

De STAR-methode is geschreven voor managers, leidinggevenden, P&O'ers en HR-adviseurs die zich in hun organisatie niet alleen richten op resultaten, maar ook op gedrag en competenties van mensen. En die talenten in (toekomstige) medewerkers willen herkennen en ontwikkelen.

Specificaties

ISBN13:9789089651457
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:132
Druk:2
Verschijningsdatum:29-9-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.2 van de 5
13 stemmen
4
8
1
0
0

Over Wanda Kraal

Wanda Kraal is trainer en adviseur bij GITP, waar ze ook leiding geeft aan het kennisteam 'Communicatie en Samenwerking'. In managementdevelopmenttrajecten en traineeships werkt zij met zowel ervaren leidinggevenden als aanstormend talent. Ze is coauteur van 'De STAR-methode'.

Andere boeken door Wanda Kraal

Over Saartje van den Heuvel

Saartje van den Heuvel (1976) heeft acht jaar als trainer/adviseur voor GITP Development & Training gewerkt. Met haar studie Bedrijfskunde als basis en een bijzondere interesse in de ontwikkeling van mensen, geeft zij trainingen in alle gesprekken van de hr-cyclus, vaak aan de hand van competentiemanagement. De STAR-methode vormt hierin – om haar eenvoud en effectiviteit – de ruggengraat. Vanuit GITP heeft Van den Heuvel meegewerkt aan de verfijning ervan en aan het uitbouwen van de toepassingen. Zij heeft de methode ook voor trainingsacteurs beschreven in 'Toolbox voor trainingsacteurs' van Paul Devilee et al. (2008). Sinds september 2008 werkt zij als zelfstandig trainer/adviseur en is in die hoedanigheid nog steeds verbonden aan GITP.

Andere boeken door Saartje van den Heuvel

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Competenties en resultaten: ik zie sterretjes!
2. Voordat je STARt
3. Selecteren met STAR
4. Beoordelen met STAR
5. Ontwikkelen met STAR
6. Competentieprofielen en STAR

Bijlage 1: Competentietest met GITP
Bijlage 2: Voorbeeld van een uitgewerkte competentie
Gebruikte literatuur
Over de auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De STAR-methode