Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Ga doen wat je echt belangrijk vindt

Positieve Psychologie in de Praktijk

Paperback Nederlands 2021 9789024443680
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hoor jij bij die 90% van de mensen die het als een uitdaging ervaren om een goede balans in hun leven te vinden door de hoge versnelling waarin we leven en alle prioriteiten waarmee we wat moeten? Dan kan dit boek je daarbij helpen.

Positieve psychologie in de praktijk
Ga doen wat je écht belangrijk vindt! is een praktisch raamwerk, een soort gereedschapskist, aangevuld met waardevolle inzichten uit de positieve psychologie en de filosofie. De tools in deze gereedschapskist helpen je om je hoofd erbij te houden, de keuzes te maken die voor jou het beste zijn om de dingen te doen waar jij je goed bij voelt.

Tools voor een gelukkig leven
Met die tools, die je zelf op maat kunt maken, beschik je over de juiste uitrusting om aangenamer, gemakkelijker en gelukkiger te leven. Met behulp van op onderzoek gebaseerde methoden, praktische oefeningen, voorbeelden en verhalen van mensen leer je:
- te bepalen wat voor jou het belangrijkst is en dat tot je fundament te maken
- op jou toegesneden oefeningen te ontwikkelen die je mentale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn vergroten
- te zijn wie jij zelf wilt zijn en niet wie anderen vinden dat je zou moeten zijn
- gebruik te maken van de kracht van mensen uit je netwerk, vrienden, collega’s en familieleden
- keuzes te maken (alledaagse en grote keuzes) die je helpen te leven op een manier die jou het meeste voldoening en welzijn schenkt

De beste versie van jezelf
Het maakt niet uit in welke omstandigheden je verkeert, wat voor werk je doet, hoe oud je bent of wat je familiesituatie is: Ga doen wat je écht belangrijk vindt! helpt je verder. Ga ermee aan de slag en ontdek hoe je met al die concurrerende prioriteiten kunt omgaan, stress kunt overwinnen en weloverwogen keuzes kunt maken. Ofwel: hoe je het voor jou best mogelijke leven creëert en de beste versie van jezelf wordt.

Anderen over 'Ga doen wat je écht belangrijk vindt!':
Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is jezelf verliezen, zei de Deense filosoof Søren Kierkegaard al. Mooi gezegd, en hoe je de eerste stap kunt zetten, lees je in Ga doen wat je écht belangrijk vindt! Het is een boek voor hen die erachter komen wat ze belangrijk vinden, voor hen die dat al weten maar niet durven en voor iedereen die anderen helpt om erachter te komen. Ga doen wat je écht belangrijk vindt! is nuttig, inspirerend én prettig leesbaar. – Stine Jensen, filosoof en schrijver van o.a. Alles wat ik voel en Go East

Hoe eerder je ontdekt wat je belangrijk vindt, hoe langer je er wat aan kunt doen. Elke stap is het waard en dit boek zal je verder op weg helpen. Begin vandaag: lees het, beleef het, en weet dat de wereld op je wacht! – Kayvan Kian, managementconsultant bij McKinsey & Company en oprichter van het Young Leaders Forum

Gaan doen wat je echt belangrijk vindt, is een goed advies. Steeds weer blijkt dat je een plezieriger en productiever leven hebt als je datgene doet wat echt waarde voor je heeft en wat past bij je kennis en vaardigheden. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. We weten wel wat goed voor ons is, maar we willen ook voldoen aan verwachtingen van anderen, of we weten niet hoe we daarvoor ruimte en tijd kunnen maken. En dat is nu precies waarvoor dit boek ondersteuning wil bieden, écht datgene te realiseren wat voor jou ook werkelijk telt. – Jan Auke Walburg, em. hoogleraar positieve psychologie

Specificaties

ISBN13:9789024443680
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:15-7-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Nick van Dam

Nick van Dam is internationaal erkend thought leader, adviseur, onderzoeker, bestseller-auteur en spreker op het gebied van (corporate) leren en leiderschapsontwikkeling. Hij is voormalig partner, Chief Learning Officer en HR Executive bij Deloitte en McKinsey & Company. Hij is momenteel gelieerd aan McKinsey & Company als extern senior adviseur. Hij is lid van het College van Bestuur van IE (Instituto de Empresa) University Madrid, waar hij verantwoordelijk is voor innovatie. Tevens is hij verbonden als hoogleraar aan IE University Madrid en Nyenrode Business Universiteit. Hij doceert ook aan deelnemers van het Doctor of Education-programma voor Chief Learning Officers van de University of Pennsylvania. Nick is daarnaast Academic Director van de International Masterclass L&D Leadership, een leiderschapsprogramma voor L&O-professionals dat in een samenwerking tussen Nyenrode Business Universiteit en IE University is ontwikkeld. Daarnaast is hij Academic Director en professor van de Executive Master, Positive Leadership and Transformation. Nick is ook Director van het IE Center for Corporate Learning Innovation. Nick is oprichter van de Stichting e-Learning for Kids. Alle royalties van 'Leren en ontwikkelen in de digitale eeuw' worden aan deze stichting gedoneerd.

Andere boeken door Nick van Dam

Over Judith Grimbergen

Judith Grimbergen wordt gedreven door één grote passie: het leven mooier maken. Dit belicht zij vanuit verschillende perspectieven en invalshoeken: vanuit de kunst, filosofie, positieve psychologie, onderwijs, ontwikkeling van mensen, en design. Zij laat zich vooral inspireren door haar omgeving. Judith heeft ruime ervaring als docent in het (kunst)onderwijs (onder andere Jan des Bouvrie Academie, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, IE University in Madrid) en musea (Kröller Müller Museum, Delaware Art Museum, Wilmington, Philadelphia Museum of Art, Brandywine River Museum, Chadds Ford). Zij heeft boeken en artikelen geschreven op het gebied van styling, geeft lezingen en besteedt de resterende tijd aan de stichting e-Learning for Kids. Judith studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden, Textiele Vormgeving in Amsterdam, Tekenen en Schilderen in Utrecht en Interieur Styling in Amsterdam. Tijdens haar langdurige verblijf in de Verenigde Staten werkte ze in verschillende musea aldaar en, met veel plezier, in een kunstgalerie (de Pentimenti Gallery) in Philadelphia. Zij volgde cursussen op het gebied van positieve psychologie (leerling van Martin Seligman). Judith heeft samen met Nick van Dam de Stichting e-Learning for Kids opgericht. Deze organisatie ontwikkelt digitaal onderwijs voor kinderen van 5 tot 12 jaar en maakt dit gratis beschikbaar op internet of op cd-rom. Ruim 15 miljoen kinderen in 190 landen hebben sinds 2005 e-lessen gevolgd (zie www.e-learningforkids.org). Alle royalty’s van dit boek worden gedoneerd aan deze stichting.

Andere boeken door Judith Grimbergen

Over Paul Sherman

Paul Sherman is een gecertificeerde, professionele coach en workshopleider. Zijn specialisatie: individuen, teams en bedrijven helpen om beter te presteren. In zijn 25-jarige carrière heeft hij zijn unieke mix van scherp inzicht in mensen en business ingezet bij meer dan vijftig toonaangevende bedrijven en overheidsorganisaties wereldwijd. Paul – volgens Forbes een ‘miracle medium’ – is pionier in het opkomende vakgebied van de teamcoaching en een gevierd spreker en auteur op dat gebied. Naast zijn coaching- en adviespraktijk heeft Paul belangrijke managementfuncties vervuld bij Cambridge Technology Partners, Blue Cross Blue Shield of Massachusetts, Amherst Consulting Group en Vertex Pharmaceuticals. Paul studeerde summa cum laude (en Phi Beta Kappa) af aan Harvard University, en heeft een bachelor in psychologie en een master in Human Resources Education aan de Boston University.

Andere boeken door Paul Sherman

Over David Garten

David Garten begon zijn carrière in de commerciële kredietverlening en private banking en had diverse marketing- en salesfuncties in de software en hightech. Als serieel ondernemer was hij betrokken bij het opstarten en doorontwikkelen van bedrijven op het vlak van persoonlijke verzorging, dienstverlening en relatiegeschenken. Vanuit zijn grote interesse in sociale rechtvaardigheid en sterke gemeenschappen werd hij directeur nieuwbouwprojecten bij een non-profitorganisatie die meer dan 500 woningen ontwikkelde voor diverse inkomensgroepen in de omgeving van Boston. David heeft een bachelor in bedrijfskunde (Babson College) en is gecertificeerd teamcoach. David en Paul prijzen zich gelukkig dat ze in Provincetown (Massachusetts) wonen, met hun reddingshond Brando. Hun passie en missie is mensen te helpen om hun best mogelijke leven te leven, door onnodig lijden te voorkomen. Zij zijn ervan overtuigd dat we allemaal beter worden van samenwerken en van elkaar kunnen leren, en elkaar dingen kunnen leren.

Andere boeken door David Garten

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Praktijk 1: Stoppen en Vragen
2. Het Proces
3. De beren op je weg
4. Praktijk 2: Naar Binnen Reiken
5. De tien mindsets
6. Levenskunst
7. Praktijk 3: Naar Buiten Reiken
8. Praktijk 4: Plannen
9. Praktijk 5: Doen

Conclusie
Bronnen en literatuur
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ga doen wat je echt belangrijk vindt