Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het verborgen gezicht van leiderschap

De kracht van archetypen

Gebonden Nederlands 2007 9789025958497
Niet leverbaar.

Samenvatting

Leidinggeven is niet eenvoudig. Leidinggevenden staan namelijk voor de uitdagende taak om een traditionele manier van leidinggeven die is gericht op beheersing en resultaat, te verbinden met bezield werken en een mensgericht leiderschap. Dat doet een appèl op verschillende, soms tegenstrijdige rollen en kwaliteiten.

In dit boek worden twintig 'archetypische' leiderschapsbeelden beschreven; universele beelden die we kennen uit mythen, boeken, films en dergelijke. Deze archetypen kunnen helpen te ontdekken wat uw eigen patronen, beelden en gevoelens zijn over hoe leiderschap eruit zou moeten zien.
Welke thema's vindt u belangrijk? Welke waarden en idealen streeft u na?
Door de archetypen kunt u veel herkennen van uw eigen stijl, maar ook van mogelijke vervormingen erin. U gaat zien wat bepaalde typen beweegt en u kunt onderzoeken in hoeverre ze met uw eigen drijfveren en waarden overeenkomen. Hoe sterk bent u zelf gehecht aan een bepaalde stijl van leidinggeven? Waar liggen uw grootste uitdagingen?
Door verschillende situaties te leren benaderen vanuit verschillende archetypen, zult u uiteindelijk uw leiderschap completer in kunnen vullen en zowel bezield als bezielend kunnen werken.

Specificaties

ISBN13:9789025958497
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:141
Uitgever:Ten Have
Druk:1

Expertrecensies (3)

Het verborgen gezicht van leiderschap
Stef Nikolov | 17 augustus 2009
In 'Het verborgen gezicht van leiderschap' beschrijft Gert van Santen de kracht van archetypen voor leidinggevenden. Hij geeft aan dat dit boek u helpt te ontdekken wat uw eigen gecreëerde en vaste patronen, beelden en gevoelens zijn over wat leiderschap is en hoe leiderschap er volgens u moet uitzien. Kernboodschap is: weet wat voor u de zin en betekenis van leiderschap is en waaraan u wilt bijdragen. Vooral een praktisch boek dat aansluit bij de huidige tijdgeest.
Lees verder
Het verborgen gezicht van leiderschap
Dick Rochat | 9 juli 2009
Gert van Santen nodigt u in 'Het verborgen gezicht van leiderschap' uit voor een diner met zijn leiderschapsarchetypen. Op basis van die ontmoeting en beelden kunt u een tekening maken van uw gasten, eventueel met een tafelschikking. De auteur wil u met zijn boek stimuleren om uw eigen unieke identiteit als leidinggevende te leven, door u te 'bevrijden' uit de archetypische gevangenis, waarin u zich onbewust in opsluit. Inzichten die u verkrijgt door een veelzeggend rijtje te gebruiken: Zien, Raken en Bewegen.
Lees verder
De kracht van archetypen
Pierre de Winter | 28 oktober 2008
'Iedereen draagt een unieke identiteit in zich die erom vraagt geleefd te worden en die al aanwezig is voordat ze geleefd kan worden.' Wijze woorden van de Amerikaanse psycholoog James Hillman, die gretig worden geciteerd door Gert van Santen in diens nieuwe boek Het verborgen gezicht van leiderschap.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gert van Santen

Gert van Santen studeerde sociale pedagogiek en psychologie en is organisatieontwikkeling bij Kern Konsult, een bureau voor organisatieadvies. Gert heeft ruime ervaring met het begeleiden en professionaliseren van Programmamanagement en Projectmanagement (Projectmatig Creëren) binnen organisaties.

Andere boeken door Gert van Santen

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Leiderschap
2. De archetypische beelden van leiderschap
3. De leiderschapsarchetypen
4. Het verborgen gezicht van leiderschap

Noten
Literatuur en bronnen
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het verborgen gezicht van leiderschap