Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Risicosignalering in de zorg

Paperback Nederlands 2015 9789036809528
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Risicosignalering is belangrijk in het kader van goede en veilige zorg.
Het is al een aantal jaren een onderdeel van de Normen Goede Zorg en een aandachtspunt voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Zorgorganisaties zijn verplicht risico's te signaleren: de situatie van de cliënt moet in de gaten gehouden worden en zorgproblemen moeten in een vroeg stadium gesignaleerd worden.
Risico's signaleren, analyseren en actie ondernemen behoren tot het verpleegkundig en verzorgend vak. Risicosignalering is geen kwestie van lijstjes afvinken, het vergt gedegen kennis en vaardigheden.
Deze uitgave helpt verpleegkundigen en verzorgenden om risico's bij cliënten snel en vakkundig te onderkennen. Vaardigheden die voor risicosignalering belangrijk zijn komen aan bod, zoals goed luisteren, observeren, de juiste vragen te stellen, voorlichting geven en motiveren.
Verder biedt de uitgave handvatten om de juiste interventies in te zetten en om de cyclisch te verwerken. Risicosignalering in de zorg helpt verpleegkundigen en verzorgenden in het vergroten van hun deskundigheid op het gebied van risicosignalering.
Daarmee leveren ze een bijdrage aan veilige zorg.
De uitgave is geschikt voor de dagelijkse praktijk en voor opleiding en nascholing.

Specificaties

ISBN13:9789036809528
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:99
Druk:1
Verschijningsdatum:24-12-2015
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Elly van Haaren

Elly van Haaren (ellyvanhaaren.nl) werkt sinds 2012 als zelfstandige en houdt zich bezig met zorgadvies, schrijfwerk en scholing. Ze werkt als projectleider, adviseert zorgorganisaties, geeft scholing, en schrijft en redigeert teksten voor de gezondheidszorg en het onderwijs. Ze heeft hbo-V en Gezondheidswetenschappen gestudeerd en werkt sinds 1985 in de zorg. Eerst een aantal jaren als wijkverpleegkundige, daarna bijna 20 jaar als staff unctionaris en beleidsmedewerker in verschillende organisaties (V&V, thuiszorg en ggz). De laatste drie jaar was ze werkzaam bij Vilans, kenniscentrum in de langdurige zorg.

Andere boeken door Elly van Haaren

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Risicosignalering in de zorg