Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Positieve gezondheid

Naar een bloeiende samenleving

Paperback Nederlands 2015 9789036810401
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Onze kijk op gezondheid bepaalt hoe we de gezondheidszorg inrichten. Gezondheid, in de ogen van Walburg, is een dynamisch vermogen dat nodig is voor bloei en ontwikkeling en om verstoringen zoals ziekte te voorkomen. Dat vermogen kunnen we inzetten om te oreren, maar we kunnen het ook uitputten. Het behoud van gezondheid vergt net zo'n duurzame instelling als het behoud van de aarde. Iedereen is verantwoordelijk voor de eigen gezondheid. En die is te belangrijk om over te laten aan de gezondheidszorg die volledig is ingericht op herstel bij ziekte.

Het boek Positieve gezondheid geeft aan hoe er in de gehele levensloop kansen zijn om gezondheid te bevorderen, hoe ongelijkheid op het gebied van gezondheid voorkomen kan worden en wat dat betekent voor het beleid op scholen, bedrijven en gemeentes. Positieve gezondheid is daarmee een boek voor iedereen die betrokken is bij de eigen gezondheid en bij de condities waaronder mensen gezond blijven en tot bloei komen.

Specificaties

ISBN13:9789036810401
Trefwoorden:samenleving
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:520
Druk:1
Verschijningsdatum:31-12-2015
Hoofdrubriek:Gezondheid
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jan Auke Walburg

Prof. Dr. Jan Auke Walburg is directeur van de Jellinek, die in 1996 de Nederlandse Kwaliteitsonderscheiding ontving. Hij si tevens parttimerhoogleraar bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven met als speciale opdracht het onderzoeken van de mogelijkheden om de principes van integrale kwaliteit zoals die zijn ontwikkeld in het bedrijfsleven toe te passen in de gezondheidszorg.

Andere boeken door Jan Auke Walburg

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Positieve gezondheid