Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk

Paperback Nederlands 2017 9789036819381
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek helpt klinische professionals om het uiterste uit hun psychodiagnostische onderzoeksmateriaal te halen. Het leert ze om de resultaten van persoonlijkheidsdiagnostiek optimaal te integreren en te interpreteren. Daarbij geeft het boek antwoord op vragen als: welke betekenis moet je toekennen aan psychische klachten en symptomen? En hoe kun je de resultaten van persoonlijkheidsdiagnostiek in een individuele context plaatsen? Zo krijgt de psychodiagnosticus een helder beeld van de veerkracht én de kwetsbaarheid van de cliënt.

In 'Persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk' wordt persoonlijkheidsonderzoek bij cliënten met psychopathologie voor het eerst behandeld uit het perspectief van de psychodiagnosticus zelf. De theoriegestuurde methodische visie en werkwijze worden in dit nieuwe standaardwerk geïllustreerd met casuïstiek, waarbij er ook aandacht is voor de belangrijkste valkuilen. De beslisbomen en stappenplannen ondersteunen de lezer bij zijn dagelijkse diagnostische werkzaamheden.
Het boek is bestemd voor professionals werkzaam in de GGZ, zoals gz-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters en zij die daartoe in opleiding zijn.

Specificaties

ISBN13:9789036819381
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:319
Druk:1
Verschijningsdatum:20-12-2017
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Wim Snellen

Wim Snellen is expert op het gebied van de persoonlijkheidsdiagnostiek. Hij werkte ruim veertig jaar als klinisch psycholoog in de psychiatrie en heeft uitgebreide ervaring met het geven van cursussen, supervisie en onderwijs in dit vakgebied.

Andere boeken door Wim Snellen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk