Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Een bestuurder moet vooral niet sturen

Leiderschap bij zelforganisatie

Gebonden Nederlands 2019 9789036824170
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Het boek ‘Een bestuurder moet vooral niet sturen’ maakt deel uit van een totaalconcept dat ingezet kan worden op alle niveaus binnen een organisatie en alle fasen van zelforganisatie.

Vanaf 2005 zijn meer en meer organisaties met zelforganisatie aan de slag gegaan. Maar niet overal blijkt dat de invoering van zelforganisatie als succesvol wordt ervaren en worden de aan zelforganisatie gekoppelde doelstellingen bereikt. De vraag is waar dat aan ligt en hoe zelforganisatie wél succesvol kan worden ingevoerd.

In dit boek staat de vraag ‘Hoe kan ik als bestuurder een bijdrage leveren aan de succesvolle invoering van zelforganisatie?’ centraal. Pool Management & Organisatie heeft in de afgelopen twintig jaar vele organisaties begeleid bij hun organisatieontwikkeling, onder meer op het gebied van zelforganisatie. Het boek ‘Een bestuurder moet vooral niet sturen’ is bedoeld om in te zetten bij de diverse onderdelen van het totaalconcept van zelforganisatie.

Specificaties

ISBN13:9789036824170
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:84
Druk:1
Verschijningsdatum:19-12-2023
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Over Klaas Pool

Klaas Pool (1958) is directeur en oprichter van Pool Management & Organisatie, actief op het gebied van organisatieontwikkeling, tijdelijk leiderschap en werving & selectie binnen de zorg, de overheid en het onderwijs. Klaas deed onderzoek naar de rol en invloed van de bestuurder bij het al dan niet slagen van zelforganisatie. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek schreef Klaas de handreiking over leiderschap bij zelforganisatie 'Een bestuurder moet vooral niet sturen'. Klaas bekleedde meerdere directiefuncties binnen zowel de social profit- als de profitsector. Hij beschikt over ruime governance-ervaring vanuit zijn rol als commissaris/toezichthouder bij meerdere organisaties. Hij heeft zich toegelegd op organisatieontwikkeling en complexe verandervraagstukken en vervult voor meerdere bestuurders in de social profit sector de rol van klankbord en executive coach. Klaas studeerde hoger financieel management (HOFAM), volgde op Business Universiteit Nyenrode de opleiding Professioneel Interim Management bij prof.dr. Jaap Schaveling en volgde daar tevens de Commissarissenopleiding. In 2017 behaalde hij zijn mastertitel MCC (Master Leadership, Culture & Change).

Andere boeken door Klaas Pool

Inhoudsopgave

1. Inleiding

2. Onderzoek

3. Zelforganisatie: waarom, wat en hoe?
Waarom zelforganisatie?
Zelforganiserende teams
Zelforganisatie binnen de zorg
>Waarom zelforganisatie? Tips voor de bestuurder

4. Leiderschap en zelforganisatie
Visie
Vertrouwen
Leiderschapsstijlen
Leiderschapscompetentie
>OCAI
Leiderschap en cultuur
Leiderschap bij verandering
De leiderschapsstijl van de bestuurder
>Business Model You
Persoonlijk leiderschap
>Tools Persoonlijk Leiderschap
Leiderschap en governance

5. De invoering van zelforganisatie
Stap 1: nulmeting
Organisatiescan
Stap 2: plan van aanpak
Stap 3: de implementatie
Stap 4: de borging
Randvoorwaarden en valkuilen
-Randvoorwaarden
-Valkuilen

literatuur
Colofon

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een bestuurder moet vooral niet sturen