Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Patiëntenvoorlichting door verpleegkundigen

De stappen naar zelfmanagement

Paperback Nederlands 2020 9789036824569
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Ondersteuning van zelfmanagement wordt steeds belangrijker voor de verpleegkundige en de praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk. Patiëntenvoorlichting door verpleegkundigen. De stappen naar zelfmanagement biedt een methodische aanpak van voorlichting, gezamenlijke besluitvorming en ondersteuning van zelfmanagement bij persoonsgerichte zorg. De stappenreeks van gedragsverandering (openstaan – begrijpen – willen – kunnen – doen – blijven doen) is daarbij een praktisch handvat.

Het boek sluit aan bij Bachelor of Nursing 2020 en de daarin uitgewerkte CanMeds-rollen. Nieuw in deze uitgave is de zelfmanagementondersteuning die aansluit bij het concept ‘positieve gezondheid’. Patiëntenvoorlichting en zelfmanagementondersteuning worden besproken in het licht van het chronischezorgmodel, maar ook de klinische zorg en herstelondersteunende zorg in de ggz komen aan bod. Ook is er aandacht voor voorlichting aan mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Het boek bevat toegepaste theorie die wordt toegelicht met voorbeelden uit de verpleegkundige praktijk. Aan het boek zijn interactieve gesprekssimulaties toegevoegd als oefenmateriaal. Ook zijn er video’s van voorlichtings- en ondersteuningsgesprekken.

Dit boek is bestemd voor studenten verpleegkunde (hbo-v), studenten verpleegkundige vervolgopleiding, verpleegkundigen, praktijkondersteuners, nurse practitioners, verpleegkundig specialisten.

Specificaties

ISBN13:9789036824569
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:156
Druk:7
Verschijningsdatum:14-4-2020
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marieke van der Burgt

Marieke van der Burgt werkte jarenlang als docent op hbo- en mbo-zorgopleidingen.

Andere boeken door Marieke van der Burgt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Patiëntenvoorlichting door verpleegkundigen