Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Leerboek voeding

Paperback Nederlands 2023 9789036828673
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit leerboek helpt kennis over voeding toe te passen in preventie en behandeling. Het richt zich vooral op praktiserende en aankomende artsen, diëtisten, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.

Voeding speelt op velerlei manieren een belangrijke rol tijdens ziekte. De epidemiologie van ziekten en de rol van voeding, zowel in preventie als behandeling, is verschoven en de daarbij behorende voedingsadviezen zijn meebewogen. Zo komen suikerziekte, hart- en vaatziekten en kanker meer voor in een zwaarder en ouder wordende populatie. Behandelingen zijn verbeterd, ziekenhuisopnames werden korter en de poliklinische zorg is veel belangrijker geworden. Ondanks het feit dat voeding steeds relevanter wordt in de moderne geneeskunde, zijn er lacunes in de voedingskennis van de dokters van vandaag én de dokters van morgen.

Vooraanstaande artsen, wetenschappers, diëtisten, paramedici en andere experts werkten mee aan deze uitgave. Tevens is dit boek niet alleen geschreven voor, maar ook door studenten geneeskunde. Het is onze nadrukkelijke bedoeling om het boek in de toekomst actueel te houden en aantrekkelijk voor hen die hun kennis wat betreft voeding willen vergroten.

'Leerboek voeding' is opgebouwd uit zes thema’s. Achtereenvolgens zijn dat de fysiologie van voeding, nutritional assessment, aan voeding gerelateerde aandoeningen, klinische voeding, voeding en preventie, voeding en ziekte, en voedingsonderzoek. In totaal telt het boek 52 hoofdstukken. Die zijn in het algemeen kort en vatten de kern van elk onderwerp samen. Bij verschillende onderwerpen krijgt de lezer verdieping in tekst, boxen en figuren. Ook is er een online omgeving met extra informatie.

De redactie was in handen van internist-endocrinoloog Maarten Soeters, diëtist-onderzoekers Nicolette Wierdsma en Hinke Kruizenga, en maag-darm-leverarts Gerd Bouma.

Specificaties

ISBN13:9789036828673
Trefwoorden:voeding
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:769
Druk:1
Verschijningsdatum:9-6-2023
Hoofdrubriek:Geneeskunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leerboek voeding