Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het zorgstelsel ontrafeld

Verkenning van het stelsel: verleden, heden en vooruitzichten

Paperback NL 2023 9789036829632
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het zorgstelsel in Nederland is ingewikkeld. Kennis van het zorgstelsel is, óók bij mensen die in de zorg werken, gering. Opleidingen besteden er nauwelijks aandacht aan. Dat is jammer, want kennis van ‘hoe het werkt’ in de gezondheidszorg, waar het geld voor de zorg vandaan komt en waaraan het besteed wordt, welke belangen er spelen, is belangrijk. Dit boek ontrafelt het zorgstelsel.

De controverse niet schuwend, verheldert Martien Bouwmans, die zelf jarenlang in de zorgverzekeringswereld heeft gewerkt, waar het goed en waar het fout gaat. Hij neemt stelling in verwarrende discussies. Wat is marktwerking in de zorg? Hebben we nu de beste zorg ter wereld of valt er nog wel wat te verbeteren? De rol van de zorgverzekeraar (de eeuwige boeman) komt voorbij, de administratieve lasten en het gebrek aan samenhang en samenwerking in de zorg.Van de geschiedenis van de ziektekostenverzekering kun je leren, het huidige zorgstelsel is misschien zo slecht nog niet. Maar kijk ook naar de toekomst: kan het beter?  Zeker wel, denkt Bouwmans. De eerstelijnszorg anders organiseren, beter samenwerken met gemeenten, zorgverleners anders betalen, zodat ze meer aan preventie gaan doen. Wanneer dat gebeurt krijgen de zorgverleners – verrassend genoeg – meer professionele ruimte en vertrouwen.

Kunnen we de zorg voor iedereen ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar houden? Recent is het Integraal Zorgakkoord afgesloten door tal van zorgpartijen. Gaat dat  helpen om  nieuwe richtingen in te slaan met ons zorgstelsel? Hoe dan? Wat behelst dat Zorgakkoord? Wie neemt de leiding? Want veranderingen in de zorg en het beheersen van de zorgkosten gaan niet vanzelf…

Specificaties

ISBN13:9789036829632
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Verschijningsdatum:31-8-2023
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het zorgstelsel ontrafeld