Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Professionele leergemeenschappen

Een inleiding

Paperback Nederlands 2022 9789044139044
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De samenleving verwacht steeds meer van de school. Die vele en toenemende verwachtingen kunnen niet ingelost worden als leerkrachten in de beslotenheid van hun eigen leslokaal onderwijs geven zonder zich veel te bekommeren om wat de collega’s doen.

Doorgaande leerlijnen, hoge opbrengsten en een goed en aangenaam leerklimaat vraagt de collectieve inspanning van het team. Goed onderwijs is – zo wordt steeds meer duidelijk – ook afhankelijk van de mate waarin leerkrachten als team samen werken en samen leren. Met andere woorden, goed onderwijs gedijt bij de ontwikkeling van scholen als professionele leergemeenschappen.

Deze publicatie biedt een inleiding op de school als professionele leergemeenschap. Kenmerken en effecten van professionele leergemeenschappen worden beschreven. Uitgebreid wordt ingegaan op de vraag hoe een school zich ontwikkelt tot een professionele leergemeenschap, op de interventies die daarbij effectief zijn en op de rol van de schoolleider. In bijlagen vindt de lezer een aantal praktische instrumenten, zoals vragenlijsten en kijkwijzers, die behulpzaam kunnen zijn bij het ontwikkelen van een school tot een professionele leergemeenschap.

Bij de zesde druk van dit boek is een nieuw hoofdstuk toegevoegd waarin teruggeblikt wordt op drie decennia professionele leergemeenschappen.

Prof. em. dr. E. Verbiest is zelfstandig gevestigd onderwijsadviseur. Hij was lector voor Schoolontwikkeling en Schoolmanagement aan Fontys Hogescholen en gastprofessor Onderwijsinnovatie aan de Universiteit Antwerpen. Eerder was hij projectleider van Magistrum, opleidingen voor schoolleiders. Hij publiceert op het terrein van schoolontwikkeling en het opleiden van schoolleiders.

Specificaties

ISBN13:9789044139044
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:129
Druk:6
Verschijningsdatum:30-11-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Eric Verbiest

Prof. Dr. E. Verbiest is zelfstandig gevestigd onderwijsadviseur. Hij is tevens gastprofessor Onderwijsinnovatie aan de Universiteit Antwerpen. Eric Verbiest was eerder lector voor Schoolontwikkeling en Schoolmanagement aan Fontys Hogescholen en projectleider van Magistrum, opleidingen voor schoolleiders. Hij publiceert op het terrein van schoolontwikkeling en het opleiden van schoolleiders.

Andere boeken door Eric Verbiest

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Professionele leergemeenschappen