Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Korte lontjes!

99 tips voor het omgaan met jongeren in de klas

Paperback Nederlands 2016 9789044631418
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Een kort lontje kan geen kritiek verdragen. Waarom zegt u dat? U moet u altijd mij hebben. Ze reageren vaak explosief als u ze aanraakt: Raak me niet aan, wat raak jij me aan!! Ze ontkennen dat ze iets gedaan hebben, ook als u het duidelijk hebt gezien. Na een brutale opmerking: Ik vind dat toch? Als ik het vind, mag ik het toch zeggen?

Hoe kunt u korte lontjes corrigeren zonder dat u in oeverloze 'discussies' terechtkomt? Wat doet u na een woedend raak me niet aan? Hoe kunt u na een diefstal soepel iets terugkrijgen? Wat werkt en wat werkt niet?

Er ligt spuug bij de kluisjes. U weet vrijwel zeker wie het gedaan heeft. U zegt: Ah, wat is dat vies. Als jij iemand ziet die dat doet, wil je vragen of ze dat niet meer doen? U hebt plm. 60 procent kans dat hij ermee stopt. U leest ook wat u doet als hij er niet mee stopt.

Past dit bij u?
- Een woedende leerling tegen een leraar: Ik sodemieter je van de trap af.
- Leraar: Laten we ff gaan zitten. Dan kunnen we 't er meteen over hebben.
- U krijgt veel voorbeelden en veel tips die u meteen morgen al kunt gebruiken. Meer dan de 99 tips die de titel belooft.

Hans Kaldenbach is ook de auteur van andere succesvolle boeken. Respect. 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straatcultuur (34ste druk), Machomannetjes. 99 tips om de straatcultuur terug te dringen uit uw school (10de druk), Hangjongeren (11de druk), met tips voor buurtbewoners, en Doe maar gewoon, 99 tips voor het omgaan met Nederlanders (47ste druk).Hij geeft graag trainingen en lezingen, ook op uw school.

Specificaties

ISBN13:9789044631418
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:12-7-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans Kaldenbach

HANS KALDENBACH is zijn hele leven verbonden geweest aan de Hogeschool Utrecht en werkt nu vanuit ACTA-Kaldenbach in Zeist. Hij geeft trainingen en lezingen over straatcultuur, korte lontjes, hangjongeren en cultuurverschillen.

Andere boeken door Hans Kaldenbach

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Korte lontjes!