Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Reynaert

Leven met een middeleeuws meesterwerk

Gebonden Nederlands 2023 9789044642674
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Van den vos Reynaerde geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman, en die zoveel heeft betekend voor zovelen?

Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert, met het doel te laten zien wat deze tekst zo uniek maakt voor al die generaties lezers en onderzoekers die – soms op het obsessieve af – met de Reynaert hebben geleefd. En uiteindelijk gaat het ook over Van Oostroms eigen levenslange omgang met onze beroemdste middeleeuwer: een vos.

De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk biedt in zijn breedte en diepte een weergaloos panorama van literatuur, geschiedenis en wetenschap.

Met een nieuwe editie naar alle bronnen van de Middelnederlandse tekst, door Ingrid Biesheuvel en Frits van Oostrom.

Specificaties

ISBN13:9789044642674
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:592
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:12-5-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Frits van Oostrom

Frits van Oostrom (1953) was van 2002 tot zijn emeritaat in 2023 universiteitshoogleraar te Utrecht. Daarvoor was hij hoogleraar oudere Nederlandse letterkunde te Leiden en gasthoogleraar aan Harvard University. Hij won zowel de AKO Literatuurprijs als de Spinozaprijs. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van de commissie die de Canon van Nederland ontwierp en president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Andere boeken door Frits van Oostrom

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Reynaert